træningstruck-performancestrick-performance

TRÆNINGSTIMERNE ER SPONSORERET AF STRICK PERFORMANCE

For en måneds tid siden opfordrede jeg jer til at stille min personlige træner, Malte, spørgsmål omkring træning og hverdagskost. Han har nu svaret på alle spørgsmålene, men fordi der var så mange, har jeg valgt at dele dem op i flere indlæg, så det ikke bliver for stor en mundfuld at læse. ;) I må endelig stille flere spørgsmål, hvis I har nogen, da Malte løbende kommer til at svare på dem på bloggen. Her kommer de første fem spørgsmål og svar…

SPØRGSMÅL 1: “Hvad er Maltes bedste råd i forhold til utålmodighed? Jeg har altid været ekstremt utålmodig, og jeg har svært ved at arbejde med det faktum at træning og kost som regel er en længerevarende proces, før man ser drastiske resultater. Jeg gennemgik for et par år siden en lettere traumatisk tid, hvor jeg tog omtrent 12-15 kilo på, på blot tre måneder. Det er utrolig nemt at tage på, men jeg føler, det er uendelig svært at tabe sig; fordi på trods af, jeg godt ved, hvad der skal til, så er det svært at være vedholdende, når jeg ikke kan se resultatet af de ting, jeg gør, med det samme. Og det kan være utroligt frustrerende! Gode råd tages imod med kyshånd!”

Maltes svar: “Det kan være rigtig svært, men i et vægttabsforløb betyder kosten 70% og træningen 30% – dette betyder ikke, at man skal stoppe med at træne, da træning stadig øger dit stofskifte. Du skal tænke det som en bank – hvis du skal indtage 2200 kcal på en dag, så skal du være i underskud nogle dage, hvor du taber dig og overskud de dage du skal til en fest eller andet. Så sørg for at spis mindre end det du skal og sørg for at få trænet. Mit bedste råd til dig, for at overholde træningen er, at du kan lave en aftale med en veninde eller træner. Det er nemlig sværere at aflyse, når man har en aftale med andre. For at holde regnskab med hvad du indtager, så tag et billede af dig selv og mål din talje en gang om ugen. På den måde kan du følge dine resultater. Gode resultater kræver tid og motivation – jeg ved godt, at det ikke var det svar, du drømte om, men tænk positivt og så er jeg sikker på, du nok skal klare det :)”

SPØRSGSMÅL 2: “Kender alt for godt, at der ikke er overskud til træning. Sidder selv i eksamensperiode lige nu :) Jeg har et spørgsmål i forbindelse med træning: Hvordan får man det optimale ud af sine træning ift. at spise? Jeg har engang hørt, at det er super vigtigt at spise den første halve time, efter man har sluttet sin træning, men passer det?”

Maltes svar: “Ja det er rigtigt. Musklerne vil gerne have noget energi efter en hård omgang træning, så de kan gro hurtigere sammen. Samtidig er det vigtigt, så du ikke går sukkerkold og tømmer køleskabet, når du kommer hjem. Det kan være en banan, æble eller en lille skål skyr. Pas på alle de produkter der er i fitness centeren, de er gode hvis du gerne vil tage kilo på og have store muskler, men ikke ellers.”

SPØRGSMÅL 3: “Hvordan kommer man hurtigst i form og hvilken træning er bedst til dette? :)”

Maltes svar: “Du skal vælge den form for træning, du synes er sjovest –  på den måde bliver det mere en leg end en pligt. Hvis du er helt ny så prøv de forskellige hold i dit lokale fitness center, indtil du finder det, der tænder dig. Løb/cykling forbrænder du mest ved og forbrændingen forsætter et par timer, efter du er færdig med at træne.Ved styrketræning forbrænder man ikke helt så meget, men forbrændingen fortsætter mange timer efter. Prøv evt. en god blanding af de to former som funktionel træning eller crossfit. Alternativt start med en løbetur efterfulgt af nogle øvelser såsom squat, pushups, lunge og situps.”

SPØRSGMÅL 5: “Hvilen øvelse vil han mest anbefale til, at træne sine inderlår? :-)”

Maltes svar: “Du kan finde en række effektive øvelser ved at trykke på linket HER, som er gode for dine inderlår.”

SPØRGSMÅL 5: “Jeg synes, det er rigtig svært at holde motivationen. For man ser alle mulige steder, at folk har tabt x antal kg på y antal uger. Men som regel er det jo folk som er overvægtige. Men her kommer mit spørgsmål: hvor lang tid tager det, før man taber sig, når man ikke er overvægtig? Jeg er en pige på 160 cm og vejer 59 kg og vil bare gerne tabe nogle af mine kæreste kilo. Jeg synes bare ikke, der sker noget. Jeg spiser sundt som i intet sukker (heller ikke frugt) eller slik eller noget. Så lige et andet spørgsmål. Når man nu spiser sundt og har trænet regelmæssigt i ca tre måneder på forskellige puls og styrke hold i fitnees center, hvornår ved man så at kropsvægten ikke ændrer sig, fordi man har taget kilo på i muskler og mistet fedt? Det er måske nemmere at spørge hvornår muskel kiloene gør, at man ikke taber sig, hvor meget træning skal der til før det sker? Håber på at det hele giver mening? :)”

Maltes svar: “Det er svært at sige mht. vægttab, da det er meget individuelt, men i bund og grund er det et + – regnestykke. Hvis du spiser mere, end din krop har brug for, så tager du på og omvendt. Derfor ser man tit de store vægttab hos overvægtige, da man ved at fjerne de oftest mange usunde ting fra kosten, hurtigt giver flotte resultater. Ren fysiologisk så vokser muskler først efter 6-8 uger ved regelmæssig træning. Når du træner puls og styrke og andre motionshold, skal du ikke tænke på at dine muskler kommer til at veje så meget, at det giver store udslag på vægten. En god idé for dig kan måske være, at droppe vægten og istedet tage billeder af dig selv og måle din talje en gang om ugen. På den måde kan du tydligere se de små resultater, som også er motiverende og som du kan være stolt af.”