ginkgo-bilobaginkgo-biloba-træ
A MAGICAL TREE, GINKGO BILOBA

Der er flyttet et lille magisk træ ind i vores soveværelse. Jeg faldt for de fine grønne blade og blomsterhandleren forklarede mig, at det er en Ginkgo Biloba, også kaldet et tempeltræ, og i Kina og Japan er det helligt. Det er et af de eneste træer, som ikke har ændret udseende siden dinosaurenes tid – arten er faktisk over 200 millioner år gammel og hvert lille træ kan blive over 1000 år. Det bruges også som naturlægemiddel, da det skulle have en helbredende effekt på hjernen, hjertet og styrke fertiliteten. Lidt magisk – det synes jeg, det er. ;)

blog, københavn, high-streetWe have got a new little plant in our bedroom. I fell in love with the beautiful green leaves and the florist explained to me that it is a Ginkgo Biloba, also known as a temple tree, and in China and Japan it is sacred. It is one of the only trees that have not changed appearance since the dinosaurs – the species is over 200 million years old and every little tree can become over 1000 years. It is also used as herbal medicine, as it should have a healing effect on the brain, the heart and strengthen the fertility. I think it’s a little magical. ;)