baby-bule

Gravid uge 26+1 – der er nu 97 dage til termin

Jeg kan huske, hvordan de første uger i graviditeten føltes uendelig lange. Før maven begynder at bule og man kan mærke liv, går man rundt i en mystisk venteposition. – En skør cocktail af ubeskrivelig lykke mikset med en stor frygt for om alt er okay. Jeg var meget bekymret i de første uger, da man hører så mange skrækhistorier om tidlige aborter. Vi tog derfor til en tryghedsscanning i uge 7 for at se, at der rent faktisk var en baby derinde. Det var uden tvivl et af de største øjeblikke i mit liv at se og høre det lille hjerte banke. Da vi kom ud derfra, kunne jeg slet ikke holde tårerne tilbage af ren lykke og lettelse. I modsætning til den første tid, hvor uret nærmest stod stille, er de seneste uger bare fløjet afsted. Jeg er netop gået ind i uge 26, der er nu kun tre måneder til termin og 66% af graviditeten af allerede overstået. ♡

skyr

Baby er ifølge min app så stor som… et salathovede! Hun skulle måle ca. 32 cm nu og veje omkring 950 gram. Det jeg kunne finde i vores køkken, som mindede mest om hendes størrelse vægtmæssigt, var en liter skyr, haha… :) Hun har efterhånden en størrelse, som man kan tage og føle på og babybulen vokser og vokser. Jeg kan virkelig mærke, at hun er blevet større og fylder mere derinde. Ikke mindst er det helt tydeligt, at hun er blevet stærkere og jeg kan blive helt forbavset over, hvor kraftigt et lille væsen på størrelse med en liter skyr kan sparke af og til. Før jeg blev gravid, forestillede jeg mig nogen gange, hvordan det mon ville føles at have et lille liv inde i maven? Det er virkelig en fuldstændig fantastisk og ubeskrivelig følelse og samtidig super surrealistisk. I starten føles det mest af alt som en lille fisk, der slår med halen, men nu kan jeg fornemme, hvor hun ligger og når hun forsøger at vende sig rundt. Verdens hyggeligste fornemmelse.

du-skal-vaere-far

Boganbefaling til den kommende far: Kort efter vi afslørede graviditeten overfor min søde mor, gav hun Christoffer bogen “Du skal være far – og du har 40 uger til at fatte det“. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at selvom Christoffer blev utrolig lykkelig, da jeg fortalte ham nyheden, blev han også en anelse skræmt ved tanken om den nye tilværelse, haha… Specielt fordi det gik så hurtigt med at blive gravid og han derfor ikke helt havde nået at vænne sig til tanken. Denne bog har været rigtig god for ham, da den fortæller om graviditeten uge for uge på en humoristisk måde. – Hvordan faren skal forholde sig til graviditeten, sjove tips og gode råd. Den kan varmt anbefales.

tomatmad

Cravings: Jeg er stadig helt vild med tomater og appelsiner, som er blevet faste punkter på indkøbslisten. ;) Specielt tomatmadder med mayonnaise, salt og peber. De sidste par uger har jeg også haft ekstra meget lyst til rugsbrødsmadder med pesto, laks og avocado, mums! :) Jeg er generelt mere sulten, end jeg plejer og har nogen gange måtte op om natten for at spise et par knækbrød, haha…

Humør: Det er utroligt hvordan sådan en lille størrelse kan påvirke humør og hormoner. Jeg er generelt virkelig lykkelig, taknemmelig og har næsten lyst til at nive mig selv i armen engang imellem over, hvor heldige vi er. Samtidig kan jeg mærke, at mine følelse sidder mere uden på tøjet. I nogle perioder kan jeg begynde at tude, hvis blot Christoffer er lidt uenig med mig i små hverdagsting… Jeg kan blive helt overrasket over mig selv, da jeg virkelig ikke plejer at være sådan, haha… ;)

babybule-uge-26gravid-26-uger

Krop & vægtøgning: Jeg har taget omkring 7,5 kilo på og går nu ikke i andet end graviditetsjeans, haha.. Jeg kan på ingen måde lukke mine gamle bukser. Ellers føler jeg mig ret meget som mig selv og har heldigvis ikke fået vand i kroppen og heller ingen strækmærker… endnu. ;) Til gengæld har jeg enkelte gange oplevet af få plukveer. Det gør ikke ondt på nogen måde, men min mave bliver stenhård i ca. 30 sekunder. Jeg har hørt at det er livmoderens måde at forberede sig på fødslen. Kan I se en forskel på maven fra sidste gang? ;)

Fødselsforberedelse: Hver mandag går jeg til gravidyoga hos Yogini Yoga på Østerbro. Det kan varmt anbefales, hvis I bor i nærheden. Det er en blanding af klassiske yogaøvelser, som selvfølgelig er tilpasset gravide, fødselsforberedelsesøvelser og samtidig information om den forestående fødsel og den gravide krop generelt. Man er helt i zen-mode, når man går derfra. Derudover har jeg netop meldt mig til “Smertefri Fødsel” med opstart i april. Jeg har hørt rigtig meget godt om kurset, som skulle være lidt alternativt og nytænkende sammenlignet med hvad man normalt forbinder med fødselsforberedelse. Man skulle lære nogle helst specielle vejrtrækningsøvelser og teknikker, som skulle hjælpe én igennem fødslen på en mere smertefri måde. Jeg glæder mig til at se, hvad det indebærer. De har også et online kursus, man kan melde sig til, hvis man ikke bor i København eller omegn.

babyskoelefant

Babykøb: Jeg kunne ikke styre min shoppelyst, da jeg var i Zara forleden og fik købt nogle fine små lyserøde læderfutter. Det varer dog lidt tid, inden hun kan passe dem, da de er størrelse 6-9 måneder, men jeg tænker også, at hun ikke får brug for dem, før hun kan kravle. Er de ikke bare nuttede? :) Desuden fik vi denne søde lille elefant i gave af nogle af mine svigerforældres venner. Den er håndlavet i Nepal af kvinder der enten er handicappede eller har mistet deres mænd. – Et fairtrade projekt der sikrer kvinderne løn, så de kan forsørge sig selv og deres børn. I kan finde dem HER, hvis det skulle have interesse. :) Ellers er jagten på den perfekte barnevogn gået ind. Uha, det er svært – der er jo et hav af muligheder.

gravid-kjole

blog

I’m now 26 weeks through my pregnancy or colloquially 6 months. I can’t believe that we are meeting our baby girl in only 3 months. The bump is growing rapidly these days – can you see the difference from just two weeks ago? Due to my app our baby should be the same size as a lettuce by now – around 32 cm and 950 grams. She is almost the size of a liter of milk. :) I can certainly feel that she is getting stronger and bigger inside my belly. It is such a cosy feeling. ♡