Påskeløjer: æggepusteri & madlavningseksperiment
Halløj med jer. Vi har haft travlt med at filme de sidste par dage og det er vist aldrig sket før, at jeg har delt hele to videoer i træk. ;) Denne gang har vi optaget en påskevideo, som både byder på tosset æggepusteri, DIY af påskeæg, madlavning og en masse hygge. Vi laver blandt andet en påskekage og viser inspiration til hvad man kan servere på påskebordet. Jeg håber, I kan lide videoen.
Levevis® har givet mine kære medbloggere Ann-Christine fra Valdemarsro og Cana Buttenschøn samme udfordring: lav en ret som er velegnet til påskebordet. Det indgår også i filmen og jeg håber, det kan give lidt inspiration. ;) Husk at smut forbi de andre piger og se, hvad de har fundet på. Nedenfor har jeg delt opskrifterne.
Vafler:
Ingredienser, vafler 3 (hele) styks :
1 æg
1 dl hvedemel
1,5 dl mælk
En håndfuld friske spinatblade
En knivspids salt
0,5 tsk bagepulver
Fedtstof til stegning
Fremgangsmåde, vafler:
Tænd vaffeljernet så den kan blive varmt, mens du laver vaffeldejen. Pisk æg, mælk, mel, salt og bagepulver sammen i en skål, tilføj spinatbladene og blend derefter det hele, til det får en ensartet masse. Tilfør lidt smør på siderne af vaffeljernet, så vaflerne får en lækker sprød overflade. Skær vaflerne ud og anret med røget laks, avokado og cream cheese.
Cheese cake:
Ingredienser, bund:
150g kiks (f.eks. Digestive)
50g mandler
125g smeltet smør
Fremgangsmåde, bund:
Knus kiksene med en kagerulle, blend mandlerne fine, smelt smørret og rør det hele sammen. Put derefter kageplast i en bageform (Ø22) og tryk massen ud i bunden til den har en ensartet form. Lad den afkøle i køleskabet i ca. 15 min
Ingredienser, ostefyld:
5 blade husblast
100g hvid chokolade
½ vaniljestang
3 dl fløde
75g flormelis
2 citroner
4 spsk. cremefraiche
225g smøreost naturel
Fremgangsmåde, ostefyld:
Udblød hustblas i koldt vand. Chokolade, 1,5 dl fløde og saften fra én citron kommes i en gryde og smeltes sammen. Vrid hustblas for vand og kom det over i den varme gryde og sæt den derefter til side. Pisk flormelis, creme fraiche, ost, revet citronskal fra begge citroner og vanilje sammen i en skål. Halvdelen af massen kommes op i gryden til chokolademassen og røres godt sammen. Indholdet fra gryden kommes derefter tilbage i skålen til det resterende ostemasse og det hele blandes sammen. Det sidste 1,5dl fløde piskes til skum og vendes forsigtigt med det andet. Til sidst hældes massen over kiksebunden og afkøles i køleskabet i ca. 3 timer til den er helt fast.
Ingredienser, gelé:
4 blade husblas
Saft fra 2 citroner
2 dl vand
40g sukker
Gul pastafarve
Fremgangsmåde, gelé:
Udblød husblas i koldt vand. Kog derefter vand, citronsaft og sukker op, til sukkeret er helt smeltet og tilsæt gul pastafarve efter ønske. Rør de fire blade husblas ud i massen og sæt det til side, til det er HELT koldt. Derefter hældes det over kagen meget langsomt og forsigtigt og sættes i køleskabet, til massen har sat sig. Til slut pyntes kagen efter ønske.
Indlægget er udgivet i samarbejde med Levevis® som forhandles hos føtex & Bilka.
29 comments
Det er simpelthen så hyggeligt, at du har Christoffer med i dine videoer! Det giver lige noget ekstra:)
Hihi… Godt at høre. <3
Herlig video! Lige den påskeinspiration jeg står og mangler. Hvor har du købt blomsterne? Hvad hedder de lyserøde blomster?
Tak. ;) De lyserøde er fra kirsebærgrene. :)
Ej, det må jeg gøre kunsten efter i weekenden.
Hvor er din lækre leo vikle fra? Artipoppe? Og hvor har du mon fået fingre i den?
Igen, så skønne videoer <3
Jeg vil også meget gerne vide, hvor viklen er fra😊
Den er fra Artipoppe og er en bæresele. :)
Tak. :) Ja, den er fra Artipoppe. Lige præcis.
Jeg har også tænkt på at gå i gang med de påskeæg. I øvrigt mega smart tip med mikroovnen.
Hvor fandt du stedmoderblomster på Østerbro? Bare så man ikke skal cykle hele bydelen rundt :)
Godt du kan bruge tippet. :) Hos Netto til 14 kroner for en bakke (den på Ndr. Frihavnsgade).
Såååå skøn en påske video 🐣
Lily er mega nuser ☺️
Tak søde. <3
Virkelig en hyggelig og fin video I har lavet. Er vild med at følge med. Hyggeligt I både mikser mad, diy og Lily i jeres film. Mere af den slags :) Super fine æg! Dem tror jeg selv, at jeg vil lave, måske med brune deko-fjer i stedet for.
Mange, mange tak. <3 God idé med fjer også. Må jeg også prøve.
Seriøst, I er simpelthen så nuttet en familie❤️ Jeg synes det er vildt hyggeligt at følge med, især på videoer – flere af dem!! 😊
Ih, hvor er du sød. Tak. <3
Super fed blog. Er trofast følger og stor tilhænger af jeres fine videoer.
Hvor er din bluse fra? :-)
Tusind tak. <3 Den er fra Nørgaard.
Superfin video! Jeg har forgæves forsøgt at tørre mine stedmoder blomster på samme måde men de bliver ikke særlig pæne, krøller helt sammen og bliver slet ikke flade men i stedet krøllede og sprøde… ved du hvilken watt din mikroovn kører på??
Hvis de bliver krøllede, er det højst sandsynligt fordi, der ikke er nok vægt på den øverste plade. Selv dem jeg er kommet til at give for længe, har været helt flade, så jeg vil skyde på, at du skal finde noget tungere eller sætte en kop eller lignende ovenpå. :)
Hvor fik du fat på kageplast henne? :) :D
Hos Kop & Kande :)
Denne her kage skal prøves! Hvor mange personer er opskriften til?
Jeg vil sige, at den er til ca. 8 personer. :)
Jeg har netop nu cheesecaken i køleskabet hvor den kan sætte sig indtil i morgen hvor der skal gelé på. Desværre tror jeg at mit ostefyld er skilt en smule, fordi husblasen ikke smeltede helt fordi min chokolade/fløde blanding ikke var helt varm nok. Men jeg satser på at dem der skal spise den ikke kan smage eller se det ;-) jeg smagte på fyldet og synes ikke selv at det var så slemt haha.. :D
Imorgen serverer jeg desuden dine spinatvafler med laks og avokado til frokost også kagen til kaffen :-)
Hej Thea,
Jeg blev så glad, da jeg læste din kommentar. :) Hvor er det dejligt, du kan bruge opskrifterne.
Skidt pyt med at det er skilt en smule. Det er der ingen der ser, når musikken spiller og geléen kommer på. :P <3 Når du hælder geléen på, så virker den flydende til at starte med, men når den har sat sig i køleskabet, bliver den altså fast, selvom man ikke skulle tro det. ;) Den skal bare have god tid.
Rigtig god påskefrokost. Håber det bliver en dejlig dag.
Knus
Sikke en fin DIY på påskeæg. Jeg vil gøre kunsten efter :) Men hvad gør du med ægget, mens det tørrer? Man kan vel ikke bare ligge det ned, eller?
Hvor er det en GOD video! Jeg har ikke haft glæden før,men den er både sød og lærerig 😁
Hvor længe skal de sidste lag ca være i køleskabet?