mandelbund-hindbaerskum-kagesommerkagekage

Yaay, så blev det endelig weekend! Èn af de weekender, som jeg virkelig har set frem til. Vi skal nemlig til pizzahygge og quizaften med resten af Koneklubben og deres mænd. ;) Jeg har bagt en kage til anledningen – en mandel/marengsbund med hindbærskum og friske bær. Det er en af mine absolutte favoritter. Den er dejligt frisk, lækker og luftig og så er den tilmed yderst nem at lave. Det er en af de typer kager, som falder i de flestes smag, så det er en sikker vinder at servere, når man får gæster. Her kommer opskriften…

Tid og antal: 1 time, 8 personer

Ingredienser, bund:
5 æggehvider
200 gram mandler
200 gram sukker

Ingredienser, skum:
300 gram hindbær, frosne
5dl fløde
Kornene fra 1 vaniljestang

Pynt:
Friske bær
Mørk chokolade

Fremgangsmåde, mandelbund:
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Blend mandlerne (med skal) groft.
3. Pisk hviderne helt stive – til man kan vende bunden i vejret på skålen, uden det løber ud.
4. Tilsæt derefter sukker og pisk igen til massen er blandet godt sammen og fortsat har en stiv konsistens.
5. Vend de blendede mandler i æggehvidemassen.
6. Fordel massen i en form foret med bagepapir.
7. Bag bunden i ovnen i ca. 25 minutter og lad den køle helt af.

Fremgangsmåde, hindbærskum:
1. De frosne hindbær kommes over i en si og hældes over med kogende vand. Hermed tør de op og man undgår bakterier.
2. Pres væden fra hindbærene ud gennem sien og mos dem godt igennem.
3. Pisk fløden til skum og tilføj vaniljen fra vaniljestangen.
4. Rør derefter hindbærene i skummet og fordel det over den afkølede mandelbund.
5. Pynt med friske bær og hakket chokolade. Bon appétit.

TIP: Det kan være en god idé, at bage bunden aftenen før, så behøver man kun at lave hindbærskum og “samle” kagen på dagen og man skal derved ikke gå og vente på, at bunden er afkølet.