Photobucket

Jeg har altid været en stor dyreelsker og jeg går generelt meget op i dyrevelfærd. Jeg har også støttet WSPA med et månedligt beløb i snart 7 år, så da jeg blev spurgt, om jeg ville skrive et indlæg om dyrevelfærd og test af kosmetiske produkter på dyr, var jeg ikke længe om at svare ja.

Jeg kan desværre ikke prale af, at alle mine kosmetiske produkter ikke er testet på dyr, for jeg ved det simpelthen ikke. Jeg synes det er en jungle at finde rundt i som forbruger, hvilke produkter der er testet på dyr og hvilke der ikke er. Jeg har i mange år købt kosmetik fra “The Body Shop”, da jeg med sikkerhed ved, at de ikke tester på dyr.

I 2009 blev det forbudt at teste kosmetiske produkter på dyr inden for EU’s grænser og ved samme lejlighed indførte EU et såkaldt markedsføringsforbud, som skulle træde i kraft i starten af 2013. Markedsføringsforbuddet skulle sikre, at det blev forbudt også at sælge alle former for kosmetiske produkter i EU, som var testet på dyr uden for EU. Jeg blev enormt begejstret, da jeg hørte om tiltaget, da jeg synes det ville være et stort skridt i den rigtige retning for dyrevelfærden og samtidig gøre det nemmere som forbruger i kosmetik-junglen!

Men markedsføringsforbudet lød jo næsten for godt til at være sandt og tiltaget er nu blevet forsinket med op mod TI ÅR!! Tænk at dyr som kaniner, rotter og marsvin lider fordi vi vil se godt ud? Desværre arbejder både EU-embedsmænd og kræfter i kosmetikindustrien for at udskyde tiltaget så længe som muligt. Det giver slet ingen mening at tiltaget skal udskydes med op mod ti år – det gavner kun kosmetik branchen at udskyde det, da det nok vil medføre omkostninger ved omlæggelsen til alternative testmetoder. Der er dog allerede mange kosmetikmærker, som har fundet alternative måder at teste deres produkter, som ikke involverer dyr.

Er I lige som jeg også imod test af kosmetiske produkter på dyr og udsættelsen af markedsføringsforbudet, så giv jeres underskrift i underskriftsindsamlingen her.

I kan finde mere info på Landsforeningen Forsøgsdyrenes Værns blog her. Derudover vil jeg opfordre jer til at like “Dyrefri kosmetik” på Facebook her

(Sponsoreret)