Jeg modtager hver dag spørgsmål omkring Ebay – hvordan det fungerer, hvor længe der går før man får sin vare, betaling af told osv, så jeg tænkte, at det måtte være tid til en lille guide. Ovenover kan I se nogle af de Ebay kup, som jeg har gjort gennem tiden. Jeg handler både på Ebay.com og Ebay.co.uk – begge sider har varer fra hele verden, men på Ebay.co.uk kan man også finde varer fra England, hvor man med sikkerhed ikke betaler told og importgebyr. Håber I kan bruge guiden og hvis I har flere spørgsmål, så bare fyr løs :)

Hvordan opretter man en bruger på Ebay?

Man opretter en Ebay-konto med brugernavn og adgangskode – dette er gratis. Herefter får man tilsendt en e-mail, hvor man skal trykke ”confirm”. Når man så vil købe noget, skal man enten give et bud “place bid” eller købe det med det samme ”buy it now” alt afhængig af, hvem der sælger. Når man så har købt den pågældende vare, skal man kort efter betale. Betalingen foregår via Paypal, som er en meget sikker og professionel betalingsmåde. Her opretter man igen en konto og indtaster sine kontooplysninger. Når betalingen er gennemført sender sælger din vare. Det lyder måske indviklet, men det er faktisk meget simpelt, når man først har oprettet en konto – i fremtiden skal man ikke indtaste sine oplysninger igen, men bare trykke “køb”. Farligt for pengepungen, hehe.

Er det sikkert at handle via Ebay?

Ja, det er helt sikkert! Paypal er en meget professionel onlinetjeneste til betaling og bruges over hele verden. Jeg har købt over 50 ting på Ebay og har kun én enkelt gang prøvet ikke at modtage min vare. Så skriver man bare til Ebay, hvorefter de sætter pengene tilbage på ens konto.

Hvordan finder man rundt på Ebay?

Ebay kan godt være lidt af en jungle! Det er derfor en god idé at gøre sig klar på, hvad man vil finde. Hvis man f.eks. gerne vil finde nogle flotte halskæder er det en rigtig dårlig idé bare at søge på “necklace”. Skriv i stedet “chunky statement necklace” eller lignende. Jo flere tillægsord desto mere konkrete resultater får man.

Hvor lang tid går der før jeg modtager min vare?

Det er meget forskelligt hvor længe der går. Ebay kan sammenlignes med Trendsales eller Den Blå Avis – det er individuelle sælgere og private og det afhænger af, hvornår de sender varen, fra hvilket land varen kommer fra og om det sendes med fly eller med skib. Jeg har ventet op mod halvanden måned på en vare og det er meget normalt, at det tager tre-fire uger for en vare fra Kina.

Skal jeg betale told?

Handler man inden for EU betaler man ikke told og importgebyr. Handler man derimod uden for EU kan man godt komme ud for, at skulle betale told og importgebyr på varer der koster over 80 danske kroner. Jeg har heldigvis kun været ude for det en enkelt gang, men jeg ved ikke, om jeg har været ekstremt heldig!? Der er nogen der tror, at hvis de bare handler på Ebay.co.uk skal de ikke betale told, men varerne der bliver solgt på Ebay.co.uk kommer ikke kun fra England, men bliver også brugt af internationale sælgere og pakkerne bliver derfor også sendt fra lande uden for EU. Tjek derfor altid, hvor sælgeren kommer fra, inden du handler, hvis du vil sikre dig at handle inden for EU og med sikkerhed undgå told og importgebyr. I kan nemt beregne, hvad I evt. skulle betale i told og importgebyr på Toldpriser.dk, hvis pakken skulle blive taget i tolden – her er der også mere info på toldreglerne. 

 

Sorry guys, this Ebay guide is only for my Danish followers. If you have any questions regarding how to use Ebay, just feel free to ask :)