pantene treatover

Vi er nu i niende uge i det ti-ugers “Treatover” forløb i samarbejde med Pantene. Jeg vil starte med at sige tusind tak til dem af jer der allerede har deltaget “Treatover” konkurrencen på Instagram, hvor I kan vinde et lækkert spa-ophold! I kan stadig nå at være med i konkurrencen! I skal bare oploade et inspirerende billede af jeres hår på Instagram, beskrive kort hvad jeres bedste hårtip er til at få et sundt hår, “tagge” billedet med #pantenetreatover og @passionsforfashion. Så er I med i konkurrencen :) Ovenfor er nogle af jeres fine billeder. Jeg vil kåre en vinder på søndag!

I sidste uge i “Treatover” projektet var jeg backstage med min hårcoach, Miabella Ristorp, og det handlede om, hvordan man bedst muligt kunne pleje sit hår under styling og Miabella viste nogle teknikker og I kunne stille hende spørgsmål. I denne uge har Miabella svaret på alle jeres spørgsmål angående hår og hårpleje. So here it goes:

sportSpørgsmål 1: Hej Christina, Jeg er ofte i et dilemma i forhold til hårvask og træning.Jeg vil gerne træne flere dage om ugen, og selvom det ikke er nogen undskyldning, så er der dage hvor jeg ikke får det gjort, simpelt hen fordi jeg ved at jeg også skal træne dagen efter, og ikke har lyst til at vaske hår to dage i træk. Modsat har jeg også prøvet at træne og derefter ikke vaske hår, men hvis jeg skal noget dagen efter, er det meget tydeligt at mit hår ikke er blevet vasket efter fx en god omgang spinning. Og tørshampoo virker altså bare ikke. :( Har du et godt råd, hvis man træner tre-fire gange om ugen, men gerne vil nøjes med at vaske hår to-tre gange? Tak for fantastisk læsning! :) Kh. Kia

Dit dilemma er helt normalt og jeg forstår godt du ikke har lyst til at vaske håret hver gang du træner. Ens hår bliver jo ikke ligefrem beskidt af at træne og derfor vil jeg opfordre dig til evt. Hver anden gang du træner så bare skylle håret når du går i bad. Herefter spray lidt leave-in conditioner i spidserne. Det vil gøre det nemmere at redde håret samtidig med at det også dufter godt. Håber det virker ligeså godt for dig som for mig.. God fornøjelse!

hårtab

 Spørgsmål 2: Hej hej! Jeg vil gerne vide, hvordan man kan få sit hår “tilbage”, da man har tabt naesten 2/3 af dem efter anorexia. Det er hårdt at se de alle smukke piger med langt hår på gaden. Tak for hjælpen. Hilsner!

Først og fremmest er jeg ked af at høre du har mistet næsten 2/3 del af dit hår og forstår helt sikkert godt at du har brug for hjælp til at få det tilbage. Der er jo flere ting man kan gøre for at få sit hår til at fylde mere, såsom extensions, volume produkter osv. Men for direkte at få dit hår til at vokse tilbage findes der forskellige hår klinikker der hjælpe folk med dette specifikke problem. Evt kan det også være en god ide at tale med en læge omkring dette problem. Der er bla forskellige vitaminer der hjælpe med at styrke håret og får det til at vokse bedre. Men lige som vores krop hår brug for sund kost, har vores hår også. Derfor er det vigtigt at du får masser af proteiner, vitaminer, mineraler og naturlige fedtstoffer gennem din mad. Jeg håber dette kunne hjælpe dig lidt på vej og jeg håber at du vil få hjælp til at få dit hår tilbage.

slangekrøllerSpørgsmål 3: Jeg har slangekrøller og hår lidt længere end skuldrene. Jeg ville høre om Miabella har forslag til nemme opsætninger, som ikke bare er en hestehale. Og hvordan man laver en flot knold med krøller! :-)

Jeg synes faktisk at det længde hår du har, har flere mugligheder. En nem og ret fin opsætning er hvor du tager en tot hår fra hver side og samler med en lille elastik bagpå, så resten af dit hår er under dine lille hestehale. Herefter kan du så tager resten af håret i store totter og snog rundt om det lille ”hårbånd” du har lavet. Når alt håret er sat hvor du ønsker det, kan du fæste det med hårnåle, så det holder hele dagen. Hvis dit hår er langt nok til det er en super fin og nem frisure også at samle alt håret i en høj hestehale på toppen af hovedet. Herefter flet hestehalen og sæt en lille elastik i bundet af fletningen. Til sidst fæstner du så fletningen med hårnåle som en knold. Denne frisure er super hurtig, men ser alligevel ud som om man ar brug lang tid på håret. Jeg bruger den selv til hverdag når jeg ikke har tid til at style mit hår.

pandehårSpørgsmål 4: Hej igen, jeg kom lige i tanke om flere spørgsmål, som jeg ALTID gerne har villet have svar på. Jeg har selv pandehår, og jeg cykler til dagligt, men det er utroligt svært at holde mit hår pænt efter en cykeltur. Mvh. Cykelisten med pandehår

Det er selvfølgelig altid lidt svært at holde styr på pandehår i vinden og specielt også hvis man får lidt sved på panden. Jeg synes faktisk selv at det hjalp på mit pandehår at bruge cykelhjelm ;) Men ellers kan man jo også have et pandebånd på, sætte det fast med hårnåle eller lign. Du kan evt også prøve at toupere det en lille smule inden under og så spray med hårspray. Måske det vil hjælpe det fra at blæse helt ud af form.

touperet hår

 Spørgsmål 5: Hej, først vil jeg gerne vil starte ud med at sige, at det er en fantastisk blog, som du har, og jeg læser den dagligt! Jeg vil gerne vide, hvordan man får en rigtigt flot toupering på toppen af hovedet, så den ser ud af noget, da jeg selv synes det er rigtigt svært, da jeg har så glat hår.

For at få håret til at fylde mere er der flere forskellige løsninger. Først og fremmest vil jeg anbefale dig at bruge et hårprodukt der giver volume. Dette kan f.eks. være mousse, gel creme, volume spray og lign. Som du påfører i bunden i håndklædetørt hår. Bagefter føntør håret enten med hovedet nedad eller sørg i hvert fald for at få føntørret henover skilningen og løft med fingere oppe på toppen, så det ikke bliver flat. Når håret er helt tørt kan du så begynde din toupering. Start på toppen af hovedet og del håret op i sektioner, så du kan komme godt ned i bunden. Når alt er touperet, vend hovedet nedad og spray med hårspray (ikke for tæt på håret, da det ikke skal være vådt). Til sidst red håret forsigtigt i det yderste lag, så touperingen ikke er synlig. Her er det en god ide af bruge en svinehårsbørste, som f.eks. mason pearson (her findes masser andre billigere mærker). God fornøjelse.

kruset hårSpørgsmål 6: Hvordan kan man undgå kruset hår, selvom at man bruger shampoo og balsam mod kruset hår?

For at undgå kruset hår kan det være en rigtig god ide at bruger styling produkter efter du har vasket dit hår. Dette kan evt. Være mousse, leave-in conditioner, hårolie, creme til krøller eller andre produkter der samler håret. Alt samme afhænger af hvilken hårtybe du har (krøller, glat, fint, kraftigt hår osv..) Derudover vil jeg også anbefale dig at bruge en hårkur ca. 1 gang om ugen. 

surfer hårSpørgsmål 7: Hej :) Hvordan kan jeg opnå surferstilen, når jeg absolut intet fald har i mit hår? Af den grund har jeg heller aldrig investeret i saltvandsspray, da en softstyler jo ikke kan fremkalde nogle krøller i mit hår :( 

Der er flere forskellige måde at opnå surferstilen på. Men da du ikke selv har noget fald i dit hår, skal du bruge et stylingjern til at lave lidt fald i dit hår. Det kan bl.a. laves på den måde jeg gør i videoen på Christina med et  fladjern. Men kan også lave almindelig krøller med fladjernet. For at det ikke blive store hollywood krøller kan man lade ender være, så de ikke krøller. Men kan også bruge et almindeligt stort krøllejern og sno håret i store sektioner rundt om. Lad håret køle af og herefter red håret i gennem med fingrene for at gøre det mere rodet og knapt så pænt. Herefter kan du sagtens bruge saltvandspray, tørshampoo, mousse, hårspray og lign.

bølget hårSpørgsmål 8: Stylingen du viste i videoen sidste søndag, så rigtig smart ud (se vidoen HER). Den teknik har jeg ikke set før og hvor ser det fint ud :-) Kan du prøve at forklare hvordan man former det? Snoer man det eller hvad gør man?

Måden jeg laver Christinas fald I videoen er ved at forme håret I en s-form mens jeg klapper fladjernet herovre håret. Så man holder faktisk bare håret fladt og så formet det mens man klapper fladjerned ned langs hver section. Bagefter kan man så style det som man ønsker.

(Sponsoreret af Pantene)