hamborgSå sidder vi i toget på vej hjem fra Hamborg. Det har været en skøn tur! Det er en super fed by med gode muligheder for både sightseeing og shopping. Det eneste vi har savnet lidt, var de små hyggelige fortovscaféer og lidt mere byliv som man f.eks. oplever i Paris og Barcelona. Det kan selvfølgelig også skyldes årstiden. På den anden side er Hamborg en super flot og meget pæn by og bærer præg af talemåden “ordnung muss sein”. Aldrig har jeg set så mange skraldespande i en storby og gaderne var også virkelig pæne og ordentlige. Hamborg byder også på rigtig mange lækre butikker – både de fleste highstreetkæder, som vi kender fra Danmark, men også lidt mere ekslusive butikker og en hel masse stormagasiner i stil med Magasin der huser alverdens mærker. Vi var der som sagt kun i tre dage, men her kommer et par anbefalinger:

Europäischer Hof: det var vores hotel under opholdet i Hamborg og kan varmt anbefales. Priserne er rimelige og det ligger mega centralt lige klods op ad hovedbanegården! Værelserne er lækre og rene, der var en SUPER morgenmadsbuffet, spaafdeling og kæmpe vandrutschebane (de to sidstnævnte var måske unødvendige, men det var alligevel ret lækkert at prøve). :) Desuden følger der 3-dages gratis buskort med ved booking af dette hotel.

Hop on hop off dobbeltdækker turistbus: en rigtig god måde at starte ferien på. Her får man set de vigtigste seværdigheder i byen og man får et godt overblik over, hvad der er værd at komme tilbage efter. Vi tog C-linjen, som også stopper ved havnen.

Hamburg Hafen: en tur på floden i Hamborg i en turbåd kan varmt anbefales. Her får man set byen fra den anden side og en hel masse kæmpstore containerskibe. Meget imponerende! Det er europas næststørste havn.

Shopping: omkring hovedbanegården finder man byens største shoppinggade, Spitalerstrasse. Her er både de kendte highstreetkæder, men også små anderledes specialbutikker. Området omkring Gänsemarkt er mere ekslusivt og det er også her man finder butikker som Chanel og Sandro. Her stopper C-linjen også.

Alt i alt syntes vi begge rigtig godt om byen og kan varmt anbefale en tur derned. Vi har som sagt selv været med toget herned. Det er rigtig billigt og tager kun 5-6 timer hver vej. Håber I kunne bruge min lille guide :)