chiagrød chiafrø morgenmad koldgrødchiagrød chiafrø morgenmad grød

Nu er det jo ikke ligefrem fordi det handler meget om mad her på bloggen. Det vil altid være mode der er i fokus. Men siden I er mange der spørger ind til min træning (se indlægget HER) og kost, tænkte jeg at jeg ville dele min nyeste morgenmadscraving med Jer. Det kaldes chiagrød og en en kold grød, som man laver om aftenen, inden man går i seng og stiller i køleskabet til næste morgen. Grøden er lavet på chiafrø og rismælk og smager sindssygt godt – næsten som at få dessert til morgenmad. Og så er chiafrø mega sunde, da de har en høj koncentration af bl.a. omega-3 og kostfibre. Jeg fik opskriften af en veninde og her er hvad man skal bruge (til 2 personer):

– 1 dl havregryn
– 2 tsk chiafrø (kan købes i helsekostbutikker)
– 2 dadler skåret i mindre stykker
– En lille smule salt
– 3 dl rismælk (faktisk kan man bruge al slags mælk – rismælken gør bare grøden mere sød i smagen)

Man kan også tilsætte 1 tsk kanelpulver og 0,5 tsk kardemomme for at give grøden et ekstra touch. Bland de tørre ingredienser først, tilsæt mælk og rør rundt med en ske. Låg på og sæt så grøden på køl natten over. Top med blåbær eller hindbær eller andet frugt. Hakkede mandler er også lækkert på toppen. Og voilá – morgenmad på 1-2-3!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

I normally don’t blog about food, but since you are a lot asking about my training (read THIS post) and what I eat, I thought that I wanted to share my latest breakfast craving with you guys. It’s a cold porridge made from chia seeds and rice milk and tastes insanely good – almost like having dessert for breakfast. And then chia seeds are totally healthy. I got the recipe from a friend and here is what you need (for 2 persons):

– 1 cup rolled oats
– 2 tsp chia seeds
– 2 dates cut into small pieces
– A little bit of salt
– 3 cups rice milk (actually you can use any kind of milk – the rice milk just add some sweetness to the porridge)

Mix the dry ingredients first, add milk and stir with a spoon. Cover it up and put it in the fridge overnight. Top with blueberries or raspberries when serving. Chopped almonds are also delicious on top. And voilá – breakfast in 1-2-3!