Jeg får mange spørgsmål fra jer læsere, der går ud på, hvordan man lærer at gå i høje hæle. Jeg ejede ikke et par høje sko, før jeg gik ud af gymnasiet, så man kan vel kalde mig en slow-starter. Høje hæle kan være super flatterende og sexede – de får ens ben til at se længere ud, giver en god holdning og kan pifte et hvert outfit op. Men det er virkelig kun pænt, hvis ellers man kan finde ud af at gå i dem. De har fuldstændig modsat effekt, hvis man vralter afsted i dem som en giraf på stylter. :) Jeg skal ikke gøre mig til ekspert, men her kommer et par tips, som ihvertfald virkede/virker for mig.

I receive many questions from you readers asking how to learn to walk in high heels. I was quite a slow starter myself and didn’t own a pair of heels before I ended high-school. High heels can be super flattering and sexy – they make your legs look longer and can spice up any outfit. But one thing is for sure – you only look good in heels, if you know how to work them. You don’t wanna walk around looking like a clumsy giraffe on stilts. :) I’m not an expert, but I’ll here give you some tips that worked/works for me.

asos-clutch-mode-modeblog-fashion-blog-stiletter2

BEGINNER LESSONS

Hvis du aldrig har bagt før, ville du ikke starte med at lave en fem-lags, fondant-belagt kage fra bunden. Du ville starte med en omgang “Shake & Bake”. Det samme er gældende, når du skal vælge sko. Start ikke ud med en 10 centimeters tynd hæl, men vælg i stedet en lavere af slagsen, en kilehæl eller måske en hæl med plateau, og vend dig langsomt til følelsen. Man kan altid arbejde sig opad, når man har lært teknikken. Der findes i øvrigt rigtig mange flotte stiletter med lav hæl. Jeg er totalt fan af mine pink Valentino sko med “kitten” hæl, som er så behagelige, at jeg kan have dem på en hel dag.

If you have never baked before, you wouldn’t start by making a five-layer, fondant-covered cake from scratch. You would start out with a “Shake & Bake” cake. The same applies when choosing shoes. Do not start out with a 10 centimeter thin heel, but instead choose the lower ones, a wedge heel or some platform shoes, and get used to the feeling of wearing heels. You can always work your way up, when you have learned the technique. I’m in love with my pink Valentino “kitten” heels which is possible to wear for a whole day.

valentino-rockstuds

SLOW DOWN

Der er en grund til, at man ikke dyrker sport i stiletter. Slow down! Hælhøjden gør det simpelthen ikke muligt, at tage så lange skridt som normalt, så tag mindre, langsomme skridt og pas på med ikke at bøje knæene mere end normalt, når du går. Prøv at slappe af og find en rytme inde i hovedet. Det får din gang til at se mere naturlig ud.

There is a reason why you don’t go to the gym i high heels. Slow down! When wearing heels, it’s not possible to take as long strides as normally, so instead take smal, slow steps and make sure not to bend your knees too much when walking. Try to relax and find a rhythm to follow inside your head. It will make your walk look more natural.

giphy

KEEP YOUR BALANCE

Hvis du skal gå pænt i høje hæle, gælder det om at få en god kropsholdning og balance. Forestil dig, at du går med en bog på hovedet, pres skuldrene en anelse tilbage og ret ryggen. Hold benene tæt samlet, sæt den ene fod direkte foran den anden, som hvis du gik på en usynlig line og peg tæerne direkte ligeud, når du går. Det er vigtigt, at du sætter hælen i gulvet som det første, så du får en naturlig gang.

If you will learn to walk in heels, it is important to have good posture and balance. Imagine that you walk with a book placed on your head, press your shoulders slightly backwards and hold your back straight. Keep your legs close together, put one foot directly in front of the other like your were walking on an invisible line and point your toes straight forward when walking.

blogger

TAKE CARE

Vi kan nok hurtigt blive enige om, at stiletter ikke er verdens mest komfortable fodtøj. Det kan derfor være en god idé at købe nogle indlæg til at aflaste foden lidt. Der findes et utal af såler og puder til både forfod, hæl og fodballe (ja, det hedder det sgu). :) Disse sjove små puder med blonde er købt på Ebay HER. Man kan også afprøve tippet om at binde to tæer sammen, som jeg skrev om HER. Er der nogen af jer, der har testet det af?

We can probably all agree that stilettos are not the most comfortable footwear. It’s therefore a good idea to buy some cushions and insoles for your shoes. These funny little lace pillows are bought on Ebay HERE. You can also try out to tie two toes together to relief the pain when wearing heels – red more HERE. Have any of you tried it out yet?

insoles-stilettos@2x

PRACTICE MAKES PERFECT

Øvelse gør mester så benyt enhver lejlighed til at hoppe i stiletterne derhjemme, så du kan komme til at føle dig tilpas i dem. Kig på nogle catwalk videoer, se hvordan modellerne gør det og prøv så at efterligne deres gang. Husk, at modellerne har en tendens til at overdrive, så det kan godt være, at du skal tone det en smule ned. Men de har teknikken i orden. Jeg håber, I kunne bruge guiden. :) Har I noget at tilføje?

Practice makes perfect so take every opportunity to jump into your stilettos at home so you can get comfortable with them. Have a look at some videos of catwalk models to see how the professionals do it, then try to emulate what you see. Please keep in mind that the models tend to overdo it, so you may want to tone it down a little bit. I hope you liked the guide. :) Do you have something to add? :)

sorte-festsko@2x

modeblog1