shopping guide paris

MY SHOPPING GUIDE TO PARIS

Paris er simpelthen en helt fantastisk by. Min absolutte yndlingsdestination næstefter København, selvfølgelig. Det fik både Christoffer og jeg bekræftet, da vi var afsted i sidste uge. Vi fløj med SAS, hvilket gjorde starten (og ikke mindst slutningen) på rejsen rigtig god. Der er tjek på tingene og servicen er altid i højsædet. Christoffer og jeg flyver næsten altid kun med håndbagage, når vi skal på storbyferie og jeg kan virkelig godt lide, at personalet fra SAS ikke måler kufferterne i en lille boks for at se, om de overholder kravene på centimeteren, som mange andre flyselskaber. Det er vigtigt for sådan én som mig, der ikke kan beslutte mig for, hvad jeg skal tage med og derfor propper kufferten til randen, haha… Desuden serverer de altid gratis kaffe/the og ALT er inkl. i billetten. Der er altså ikke ekstraomkostninger for check-in bagage eller hvis man vil vælge sæde. Det er et stort plus, hvis I spørger mig.

En af grundene til vores begejstring for Paris er, at byen byder på alt hvad både hjertet, maven, opdagelses- og ikke mindst shoppelysten begærer. Lige præcis sidstnævnte har jeg valgt at kigge nærmere på i denne lille Pariserguide, som jeg selv har tegnet. Sidst vi var afsted, lavede jeg en overordnet guide over byen med seværdigheder, parker, museer, butikker og én enkelt hotelanbefaling (se guiden HER og download den gratis HER). Denne gang har jeg valgt at se nærmere på shoppingområdet. For av-min-tegnebog hvor er der mange fristelser! Der er faktisk ikke dét, man ikke kan finde i Paris. De har alle highstreetkæder, alle high-end butikker og ikke mindst er Paris ét stort mekka af lækre 2nd hand butikker. Se med nedenfor hvor jeg gennemgår de forskellige områder ét efter ét. Jeg håber, I kan lade jer inspirere af min guide til byernes by, Paris.

linje-prikket@2x

1. Galeries Lafayette
Galeries Lafayette er det mest eksklusive og storslåede stormagasin, jeg nogensinde har sat mine ben i. De har alt hvad et shoppehjerte kan begære lige fra Chanel til Chloé og highstreetmærker som Zara. Desuden er det simpelthen så arkitektonisk smukt, at det er en hel oplevelse bare at gå derind.

2. Le Marais
Marais er mit absolutte favoritområde i Paris. Her er en helt fantastisk stemning med masser af fine små fortovscaféer og et hav af lækre butikker som Iro, Sandro, Repetto, The Kooples, Cos og Maje. Man kan med fordel shoppe de franske mærker i Paris, da man i gennemsnit sparer 10-15 % af prisen i Danmark. Man kan også finde virkelig fede vintagebutikker i Marais. Røde Kors og Kirkens Korshær kan godt pakke sammen, for her er det mærker som Chanel, Hermés og Louis Vuitton man kan være heldig at finde og antikke kimonoer og blondebluser fra starten af 1900-tallet. Butikkerne i Marais har også åbent om søndagen i modsætning til de fleste andre områder i Paris.

3. Le Bon Marché
Le Bon Marché er et kæmpe stormagasin med alle high-end mærkerne samlet under ét tag. Det var netop her, jeg købte min røde Chanel taske i starten af året. De har virkelig nogle vilde ting derinde lige fra dyre tasker og tøj til den mest vanvittige skoafdeling, jeg nogensinde har set. Det er klart anbefalelsesværdigt at aflægge stormagasinet et besøg – uanset om man vil købe noget aller ej. Det er vildt at se så mange lækre sager samlet under ét tag.

4. Le Puces de Saint-Ouen
Le Puces de Saint-Ouen er kendt for at være et af de største loppemarkeder i verden. De har ALT hvad et shoppehjerte kan begære lige fra gamle pelse, vintagekjoler og lækre franske møbler til nyere ting som Converse og Nike sneakers og cool plakater. Sidst jeg var forbi, kom jeg bl.a. hjem med denne halskæde. Det er en stor oplevelse at besøge dette loppemarked.

5. Avenue Montaigne
Avenue Montaigne er en af de helt dyre gader i Paris. Man kan blandt andet finde butikker som Dior, Chanel, Valentino, Louis Vuitton, Chloé, Prada, Armani, Ralph Lauren, Dolce & Gabbana og Versace. Det er helt klart en af de mest ekslusive gader i Paris.

6. Rue de Rivoli
På Rue de Rivoli kan man finde rigtig mange souvenirbutikker, som jeg personligt altid prøver at undgå. Går man mod Øst fra Louvre kan man til gengæld finde de kendte high-street kæder som Zara, H&M, Yves Rocher, Mango, Gap, The Body Shop og mange flere.

7. Colette
Colette er en trendy designbutik i Paris med alt fra unikt designertøj og sko, til legetøj, smykker og møbler. De har desuden et stort udvalg af anderledes designbøger. De fornyer sig hele tiden, så sortimentet varierer meget fra gang til gang, man besøger butikken. Priserne i denne butik ligger i den høje ende.

8. Champs-Élysées
Champs-Élysées er en af de mest berømte shoppinggader i Paris. Ja, måske i hele Europa? På denne gade finder man virkelig ekslusive butikker som Cartier, Christian Dior, Gucci, Fendi, Hugo Boss, Valentino og mange flere. Men Champs-Élysées byder også på mere budgetvenlige high-streetkæder som Zara og H&M. Det er en virkelig smuk gade der starter ved Place de la Concorde og ender ud ved Triumfbuen.

Flybilletterne blev sponsoreret af SAS