ankor-watorange-dragterkæmpe-træ-angkor-watangkor-watt

Angkor Wat i Cambodia. Noget af det smukkeste, jeg nogensinde har set.

backpacker-i-thailandsea-turtle

Snorkling med havskildpadder.

sea-safari

Sea Safari i Thailand med Jysk Rejsebureau.

easy-riders

Vi kørte gennem Vietnam på motorcykler med Easy Riders.

vandfald

Verdens bedste rejsebuddy. <3

rismarker-vietnam

De smukkeste rismarker i Sapa, Vietnam.

træhytte

Gibbon Experience i Laos. Vi boede i denne træhytte.

stort-træ

Lille Christina 19 år og et meget stort træ. :)

halong-bay

Halong Bay i Vietnam.

ankorwatt

Jeg har i evigheder lovet jer et indlæg, om dengang jeg var backpacker i Asien. En tur jeg aldrig glemmer. Jeg var 19 år, lige blevet student og drog d. 2. februar 2008 til Thailand med min veninde Birgitte. Vi havde sparet op et halvt år forinden. Nærmest arbejdet i døgndrift for at få råd til turen. Jeg kan huske en weekend, hvor jeg kun sov fire timer, da jeg arbejdede som tjener og på et plejehjem i forlængelse af hinanden to dage i træk. Det var det hele værd. Al arbejdet, alle pengene. Det er virkelig en tur, der for altid vil være lagret i min hukommelse.

Det eneste vi havde booket hjemmefra, var en returbillet til Bangkok og et par overnatninger på Jysk Rejsebureaus Hotel, til når vi ankom. Og hvor er jeg glad for, at vi ikke på forhånd havde alt for mange planer. Man møder så mange spændende mennesker, som anbefaler de vildeste oplevelser og med luft i kalenderen kunne vi gøre, præcis som vi ville. Vi var afsted i tre måneder. Først gik turen til Nordthailand, derefter besøgte vi Laos, Vietnam, Cambodia og til slut endte vi i Sydthailand. Landene ligger lige ved siden af hinanden, så vi rejste nærmest i rundkreds. Man lærer enormt meget på sådan en rejse. Specielt om sig selv og jeg kan kun anbefale jer at tage afsted, hvis I går og overvejer det. Jeg har lavet en liste med anbefalelsesværdige steder og “dos & don’ts”, når man rejser som backpacker i Asien. Læs med nedenfor:

Thailand:
– Sea Safari: Den første udflugt vi var på, var Sea Safari med Jysk Rejsebureau. Vi boede på en båd i tre dage, snorklede, sejlede kajak og spiste fisk om aftenen, som besætningen fangede om dagen. Så vidt jeg kan google mig frem til, findes turen endnu.
– Bangkok: Bangkok er en spændende by, men meget larmende og beskidt og 1-2 dage er derfor rigelig tid at opdage byen på.
– Longtail boats: Tag de såkaldte longtail boats ud til de små øer/strande i Thailand. Mændene der sejler bådene, har ofte gode tips til, hvilke strande/øer der er gode at besøge og så koster det vitterligt ingenting at leje en båd for en hel dag.
– Undgå storbyer: Jeg kunne nævne mange byer og øer, som er værd at tage til i Thailand, men nu er det efterhånden en del år siden, vi var besøgte landet og meget er sket siden da. I stedet vil jeg blot anbefale jer at undgå storbyer som Phuket og i stedet gå efter lidt mindre turistede rejsemål.

Laos:
– Gibbon Experience: En af de oplevelser jeg husker bedst fra vores rejse er Gibbon Experience. Det er en 3-4 dages trekkingtur, hvor formålet er at se de såkaldte Gibbon aber. Vi så dog ingen, men det var faktisk ligegyldigt, for turen i sig selv var meget speciel. Under trekkingturen tager man svævebaner rundt i terrænet. Nogle af svævebanerne kan være 150 meter over jorden, så det er en smule grænseoverskridende, men virkelig fantastisk. Derudover bor man i små bambushytter 40 meter over jorden. Det er så anderledes og virkelig noget vi aldrig glemmer. Husk at book turen hjemmefra, da den er meget populær.
– Vang Vieng: Vang Vieng er en ret speciel by i Laos. Den er kendt for sine “ungdomsudflugter”, hvor man sejler i baderinge ned ad floden med en øl i hånden og høj musik, men den er også kendt for sine mange grotter, som er virkelig spændende (og lidt uhyggelige) at opleve. Desuden er byen fyldt med caféer, der alle viser serien Friends på storskærm og serverer burgere og french fries (ofte staves fried Friends), mens man ligger i de vildeste loungemøbler.

Vietnam:
– Hoi An: Hvis man vil have syet tøj i Vietnam, er dette byen. Hoi An er en forholdsvis lille by fyldt med skræddere, som kan sy alt fra jakkesæt og kjoler til bikinier og sko. Samtidig er det en af de hyggeligste byer, vi besøgte i Vietnam. Der var en rigtig dejlig stemning, en lækker strand og om aftenen tændte de kulørte lamper i gaderne.
– Easy Riders: Vi kørte ned gennem Vietnam på motorcykler med de såkaldte Easy Riders. Det var virkelig en spændende tur og vi passerede både vandfald, rismarker og bjerge. Vietnams natur er utrolig smuk. Undervejs gjorde vi stop ved flere forskellige seværdigheder. En tur der varmt kan anbefales.
– Sapa: En trekkingtur i Sapa er et must, når man er i Vietnam. Der er helt enormt smukt med rismarker der er bygget op i etager, så langt øjet rækker.

Cambodia:
– Angkor Wat: Kommer I til Cambodia, er Angkor Wat et must-see. Der er enormt mange templer i Asien, men ingen kan sammenlignes med dette. Det er storslået og helt enormt smukt. Det er i øvrigt her Tomb Raider filmen er optaget. Man kan komme op i luftballon og se det hele ovenfra og det ærger vi os over, at vi ikke gjorde.
– Tonle Sap: Cambodia er et af de fattigste lande, vi besøgte, og det var tydeligt at se, da vi ankom til Tonle Sap. Tonle Sap er en sø med flydende landsbyer og det var virkelig tankevækkende og spændende at opleve.

Dos & don’ts
– Lagensovepose: Generelt er standarden høj i Asien hvad rengøring angår, men skal man på trekkingtur, er det rart at have en lagensovepose, så man ikke skal sove i (måske) beskidte dyner. Køb den hjemmefra, da de er meget kortere i Asien. Jeg taler af erfaring. ;)
– Drop myggenettet: Vi fik anbefalet at købe et myggenet hjemmefra, men ærlig talt – det var totalt unødvendigt. For det første er der ikke særlig mange myg efter solen er gået ned og for det andet er der INGEN kroge at hænge møget op i. Køb i stedet noget myggebalsam.
– Medbring et letvægtshåndklæde: Det er virkelig noget, der kan spare meget plads og kilo i kufferten og så tørrer det på nul komma fem.
– Forkøb jer ej: Man bliver grebet af stemningen og får købt alt for meget bras på sådan en tur. Tænk jer om for selvom det virker fristende, er et par blomstrede haremsbukser bare ikke fede i Danmark.
– Rejsetaske: Vi rejste med store backpackertasker, men vi kunne sagtens have valgt en trolley i stedet. Det ser selvfølgelig ikke så autentisk ud, men vores store tasker var virkelig tunge at slæbe rundt på, så en trolley med hjul kan godt anbefales.
– Sneakers vs. vandresko: Man bliver ofte rådet til at købe vandresko, når man skal afsted som backpacker, men et par behagelige sneakers er mindst lige så gode at trekke i.
– Spørg om hjælp: Vær ikke bange for at spørge om hjælp, når I ikke kan finde vej. Asiaterne er generelt virkelig søde og hjælpsomme.
– Spar tid: Et indenrigsfly kan være en god investering, hvis man skal fra én by til en anden og vil spare nogle timer. Det koster heller ikke alverden.
– Minder: Tag en masse billeder og skriv dagbog undervejs. Det er så hyggeligt at kunne kigge tilbage på mange år efter. Lav evt. en rejseblog, så jeres venner og familie kan følge med i turen.

blog, københavn, high-street
I have forever promised you a post about being a backpacker in Asia. A trip I will never forget. I was 19 years old, just finished high-school and the 2nd of February 2008 my friend Birgitte and I went to Thailand. We had saved up for six months. Almost been working around the clock. I remember one weekend where I only slept four hours as I worked as a waiter and in a nursing home in tandem two days in a row. It was definitely worth it. All the work, all the money. It really was an amazing trip, that will forever be stored in my memory.

The only thing we had booked from home, was a return ticket to Bangkok and a few nights at a hotel, when we arrived. I’m so glad that we did not have too many plans to begin with. You meet so many interesting people who recommend places to see and experience, so it’s nice to have a blank calendar. We were travelling for three months. First we went to Northern Thailand, then we visited Laos, Vietnam, Cambodia and finally we ended up in Southern Thailand. The countries are right next to each other so we traveled almost in a circle. You learn so much about yourself when travelling, meet so many interesting people and experience things you had never dreamt of, so I can only recommend you to go, if you are considering it. Above are some pics from our trip.