tomatsuppe-opskriftnem-sund-tomatsuppe

I forrige weekend var Christoffer og jeg hjemme hos min gamle barndomsveninde og hendes familie til frokost. Hun havde lavet den lækreste tomatsuppe, som jeg straks måtte gøre hende kunsten efter dagen derpå. Jeg er generelt en stor suppeelsker, men kun den slags supper med masser af fylde og forskellige toppings. Denne er lavet med soltørrede tomater, som giver en rigtig god krydret smag og med spinat og tortellini/ravioli. Den er super nem at lave og tager ikke meget mere end 30 min. at bikse sammen. Her kommer opskriften, som jeg fik luret ud af hende (man kan med fordel tilføje nogle røde linser for mere protein, inden suppen blendes):

Ingredienser, suppen (4 pers.):
– 1 glas soltørrede tomater eller ca. 6-8 tørrede
– 1 spsk tomatpuré
– 1 fed hvidløg
– 1 stort løg
– 1 gulerod
– 1 tsk sukker
– 1 liter grøntsagsbouillon
– 6-700 gram mosede/flåede tomater (jeg bruger denne flaske fra Urtekram)
– Lidt friskkværnet peber
– 2 spsk koldt usaltet smør
– 1,2 dl fløde

Ingredienser, fyld & topping:
– 250 gram tortellini/ravioli med ostefyld
– 150 gram frisk babyspinat
– Frisk parmesan
– Persille

Fremgangsmåde:
1. Hak løg, gulerod og soltørrede tomater i mindre stykker og pres hvidløget.
2. Opvarm en stor gryde ved medium varme og tilsæt de soltørrede tomater, hvidløg, løg, gulerod og tomatpuré og sautér i 2-3 minutter.
3. Tilsæt sukker, bouillon, mosede/flåede tomater, peber og eventuelt lidt salt.
4. Bring det hele i kog og lad det simre i 15 minutter.
5. Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender.
6. Tilsæt det kolde smør og fløde og rør til suppen er cremet.
7. Hæld tortellinien/raviolien ned i suppen sammen med spinaten og kog til tortellinien/raviolien er al dente og spinaten blød.
8. Server med parmesan og drys med persille.
9. Bon appétit! ♡