22-uger-gravidGravid uge 22+3 – 123 dage til termin

Sidste gang jeg viste jer billeder af bulen, havde jeg været lidt i tvivl om, hvorvidt jeg kunne lægge dem ud, men I tog så godt imod indlægget, så nu tør jeg godt igen. ;) Kan I se det? – Bulen er vokset støt siden sidste gang, jeg viste jer billeder fra uge 17. Jeg er nu 22 uger og 3 dage henne eller i daglig tale ca. fem måneder. Det er helt vildt, at vi skal møde vores lille pige om fire måneder! Jeg kan slet ikke vente. Jeg får dagligt stillet spørgsmål angående min graviditet, så nedenfor giver jeg en status på lidt af hvert… – Er der mon stemning for, at der kommer flere af denne type indlæg fremover?

angelsounds-doppler

Baby er så stor som en… aubergine! Ihvertfald i følge den graviditets-app jeg bruger. ;) Hun skulle nu være ca. 25 cm lang og veje omkring 475 gram. Hun sparker mere og mere for hver dag der går og jeg kan mærke, at hun bliver stærkere og stærkere. Nogle dage er hun dog mere aktiv end andre og af og til kan jeg godt blive lidt nervøs for, om hun mon har det godt derinde, hvis der har været stille lidt for længe. For nogle måneder siden, fik jeg pludselig meget ondt i maven og blev derfor ekstra urolig for, om alt var i orden. Vi købte derfor en doppler, som kan måle hjertelyd, så jeg kunne få tryghed om, at det lille hjerte stadig bankede. Man skal ikke bruge den for ofte, men det kan være rart til at give tryghed, hvis man en sjælden gang er meget bekymret.

Krop & vægtøgning: Selvom maven ikke syner af voldsomt meget endnu, har jeg taget små seks kilo på. Forleden aften opdagede jeg, at min navle var begyndt at bule ud… – Det er altså en underlig følelse, haha! Jeg troede først, at det ville ske, når man maven blev stor som en badebold. Jeg skal også tisse konstant! Det var lidt af en udfordring, da min mor og jeg var i Rom på storbyferie og der ikke lige var et toilet på hvert gadehjørne, haha…

olie-mod-straekmaerke

Strækmærker: Jeg har heldigvis ikke fået nogen strækmærker endnu. Hver gang jeg har været i bad, smører jeg mig ind i denne olie, som er beregnet til formålet. Nogen gange kommer strækmærker også pga. hormonelle forandringer og så er der desværre ikke så meget at stille op, men jeg gør, hvad jeg kan for at forebygge dem. Jeg fik nemlig en del på ballerne, da jeg var 16 år og startede på p-piller. Selvom jeg kun vejede 47 kg dengang, resulterede hormonændringerne i blå strækmærker. Det var altså ikke sjovt, når man havde gymnastik og lige var startet i gymnasiet. Heldigvis fik jeg laserstråler på dem, så de nu er ret utydelige.

Cravings: I starten af graviditeten kunne jeg dårligt køre forbi en 7/11, uden at måtte ind og købe et pølsehorn. Den craving er dog blevet erstattet af appelsiner og tomater, som er en lagervare i vores køkken for tiden. ;) Det er nok også lidt sundere i længden for både baby og mig, haha… Jeg er også mere sulten, end jeg plejer at være og spiser generelt meget mere end normalt. For babys skyld tænker jeg en del over at spise masser af grøntsager og fuldkorn og næsten udelukkende økologisk, så hun får det, hun skal bruge, men der ryger også en kage indenbords engang imellem og en hel masse kulhydrater. ;)

gravid-uge-22

Trænings-status: Jeg har ikke været så aktiv de sidste par uger, som jeg burde, så jeg vil gerne ordentligt igang igen. Jeg var til træning med min personlige træner Malte i tirsdags og Christoffer og jeg har planer om at tage en tur i svømmehallen i aften. Desuden har jeg meldt mig til gravidyoga med opstart på mandag. Jeg glæder mig til at se, hvad det er for noget. ;)

Humør: Humøret er generelt højt – hvordan kan man andet, når man har en lille bebs inde i maven. Det er simpelthen så livsbekræftende. <3 Jeg har dog meget lettere til tårer, end jeg plejer at have. Der skal ikke meget til, før jeg begynder at tude over en film i flimmeren eller bliver rørt over små ting i hverdagen.

babytojballon-cam-cam

Indkøb: Som I kan se, har hun efterhånden en temmelig stor garderobe, haha… ;) Det meste af det er faktisk en gave fra min søde veninde Linette, som gik amok i babyafdelingen, da hun var i Spanien på ferie. Hun kom med en hel kasse fyldt med de mest nuttede små lyserøde ting. Jeg har lige ordnet det hele og lagt det sammen og nøj, hvor er det nuttet i den størrelse. Derudover har vi købt en “spilledåse” fra Cam Cam, som vi spiller for hende hver aften, inden vi lægger os til at sove. Det er virkelig det hyggeligste aftenritual. Hun kan nemlig høre lyde nu gennem maven og jeg forestiller mig, at det må være rart med en genkendelig melodi – også når hun kommer ud. <3

blogLast time I showed you pics of the bump, I was in a doubt whether I could show such kind of pics, but since you received them very positively, I dare to do it again. ;) Can you see it? The bump has grown a bit since last time I showed you pics in week 17. I’m now 22 weeks pregnant or fem month. It feels so surreal that we are meeting our baby girl in only four months. I can’t wait! She is kicking more and more every day and I feel she is getting stronger. The other day I noticed that my belly button has started to pop out. It feels quite weird, haha… Due to my app she is now 25 cm long, her weight is around 475 grams and she is the same size as an eggplant. <3