ny-bilbil-leasing

Jeg ved godt, at dette indlæg ikke henvender sig til alle, men jeg er sikker på, at der er andre, der står i lignende situation. Lige siden vi fik nyheden om Sortepers tilstand, har vi tænkt og tænkt over, hvad vi skal stille op. Det kom virkelig bag på os, at det stod så grelt til og siden vi fik sikkerhedstesten lavet hos FDM, har vi kun kørt i den, hvis det har været yderst nødvendigt. Jeg har sågar tvunget Christoffer til at tage toget hver eneste dag på arbejde. Efter jeg opdagede, at jeg var gravid, er jeg blevet ekstra bekymret, når han skal ud i trafikken. Jeg ved godt, det er fjollet – det er nok hormonerne, der spiller mig et puds, haha… Jeg er bare så bange for, at der skal ske ham noget – specielt nu når vi venter en baby.

Det er derfor helt sikkert, at Sorteper skal udskiftes til en nyere og mere sikker model, inden vores lille pige kommer til verden. Spørgmålet er bare hvilken? Vi har overvejet, om vi skal købe en spritny bil, om vi skal købe en nyere brugt bil eller om vi skal lease. Det er faktisk et temmelig svært valg og vi har gjort os en hel del overvejelser. Ikke mindst hvilken bil det skal være? Vi har været i dialog med FDM, som har anbefalet os tre forskellige biler, der alle får topkarakterer i sikkerhed – I kan se dem HER. Vi kunne godt se os selv køre rundt i bil nummer to, som både er pæn, rummelig og har en god størrelse. Spørgsmålet er dog stadig, om vi skal købe eller lease…?

Det ville være dejligt at eje sin egen splinternye bil, men det er bare en stor udskrivning at investere i en sådan bil, når man samtidig får et barn og gerne vil have råd til at købe en større lejlighed eller måske endda et hus på et tidspunkt. Vi har også tænkt på at købe en nyere brugt bil, men vi kan ikke finde ud af, om det overhovedet kan betale sig i forhold til reparationer osv.? Vi har langt fra taget den endelige beslutning, men vi overvejer kraftigt at lease en bil. En af årsagerne er, at når vi udvider familien, opstår der højst sandsynlig nye behov, som vi endnu ikke kender til. Med en leaset bil som man ikke binder sig til i adskillige år, kan man nemt udskifte den, hvis behovet ændrer sig.  Desuden giver det langt mere luft i budgettet ikke at skulle købe en bil. Åh, det er et svært valg.

Hvad ville I gøre, hvis I var os? Jeg vil rigtig gerne høre jeres mening, for vi har virkelig svært ved at beslutte os. Flere af jer har garanteret stået i samme dilemma, så måske I vil dele jeres overvejelser? Ikke mindst – hvilken bilmodel ville I vælge? Når I svarer, deltager I automatisk i konkurrencen om et års medlemsskab af FDM og et gratis sikkerhedstjek af jeres egen bil. :)

Indlægget er udgivet i samarbejde med FDM