babygravidkjole

Der er et emne, som jeg gerne vil vende med jer… Det handler om at bekymre sig – sådan lidt for meget. Generelt har jeg altid haft en tendens til at bekymre mig. Bekymre mig om min familie og dem jeg holder af har et godt helbred. Her i graviditeten har jeg også været lidt urolig. Først urolig for om vores baby var sund og rask. Senere hen urolig for om hendes hjerte stadig slog i de tidlige uger, hvor jeg endnu ikke kunne mærke liv. I øjeblikket går min bekymring mest på (jeg kan næsten ikke få mig selv til at skrive det), hvis hendes navlestreng skulle få viklet sig rundt om et ben eller hals og derved kappe tilførslen af ilt og næring over. Jeg ved godt, at det sker utrolig sjældent, men alligevel flyver tankerne rundt i mit hovede. Jeg har hørt, at det er helt normalt at have det sådan og det starter fra det sekund, man står med en positiv graviditetstest. Man skal “bare” lære at håndtere bekymringerne og ikke lade dem tage overhånd. Men hvordan gør man lige det? Bekymrer I jer også lidt for meget? Hvordan lærer man at styre tankemylderet? Jeg er ikke helt nået til det punkt.

blog

There is a topic that I would like to discuss with you… It’s about worrying a little too much. Generally, I have always had a tendency to be worried about little things. Worry if my family and those I care about was healthy. During my pregnancy I have also been quite worried. Worried if our baby was healthy. Worried if her heart was still beating in the early weeks when I could not yet feel her movements. Currently I’m mostly concerned (I can hardly write it), if her umbilical cord should get wrapped around a leg or neck. I know that it happens extremely rarely, but the thought keep appearing in my head. I have heard that it is quite normal to have such thoughts and they start from the second you find out that you’re pregnant. You “just” have to learn to deal with the concerns and not let them take over. But how do you do that? Do you also worry a little too much? How do you learn to control your thoughts? I’ve not quite reached that point yet.