gravid

Gravid uge 30+2 – der er nu 68 dage til termin

10 uger! Der er under 10 uger til termin… Det begynder at føles så virkeligt. Tænk, om kun to måneder skal vi møde vores lille muffin. Jeg glæder mig helt vildt – på en måde som jeg ellers kun kan huske at kunne, da jeg var barn og så frem til jul, min fødselsdag eller en tur i Tivoli. Sådan ca. den fornemmelse gange 100! ;)

stelton

Baby er ifølge min app så stor som… et kålhovede! Hun skulle måle ca. 36 cm nu og veje omkring 1600 gram. Den genstand jeg kunne finde i køkkenet, som mindede mest om vægtmæssigt var vores elkedel, haha… Jeg er begyndt at kunne mærke, hvad der er op og ned på hende. Det er helt tydeligt at fornemme, hvor hovedet ligger. På nuværende tidspunkt har mange babyer vendt sig, men det har hun altså ikke endnu. Jeg vil så nødigt ende med at skulle ud i et vendingsforsøg, så jeg håber virkelig, at hun snart vender sig af sig selv. Hun har dog ca. en måned endnu, før man begynder at overveje sådanne muligheder, så der er tid endnu. Kryds lige fingre, ikke? ;)

week30uge30

Krop & vægtøgning: De sidste par uger har min vægt nærmest stået stille og jeg har indtil nu taget lidt under 9 kilo på. Jeg har det rigtig godt med at være gravid, har ikke nogen gener og sover stadig fint om natten. Dog er det blevet en smule mere problematisk at samle ting op fra gulvet og binde sko, haha… Der er ligesom en bule i vejen. ;) Jeg kan også mærke, at jeg bliver hurtigere forpustet. Strækmærker er jeg fortsat blevet skånet for, så jeg krydser fingre for, at de bliver væk. ;)

dijonsennep

Cravings & spisevaner: Jeg er fortsat fuldstændig vild med appelsiner og tomater, men derudover har jeg også fået en craving for dijonsennep. Jeg spiser det blandet sammen med mayonnaise under alt fra røget laks til kartoffel- og æggemadder, haha… Generelt prøver jeg at spise varieret, som jeg også gjorde, inden jeg blev gravid, og desuden tager jeg kosttilskud i form af multivitamin, omega 3 fiskeolie, jern- og kalktabletter.

3d-scanning

Trivselsscanning: I det offentlige system følger der ikke flere scanninger med efter uge 20. For at tjekke at alt var okay og for at se hende igen inden termin, valgte vi derfor i tirsdags at få en såkaldt trivselsscanning, som vi selv betalte for. Det var virkelig et stort øjeblik at se hende igen. Vores lille pige. Hun var vokset betydeligt siden sidst og så ud til at befinde sig godt inde i bulen. Pludselig slog jordemoderen skærmen over på 3d, så vi kunne se hendes ansigtstræk. Det var simpelthen så vildt at opleve! Hun var bare så nuser med små tykke kinder og en sød lille næse. Selvom det selvfølgelig er svært at se på sådan en scanning, synes jeg at kunne se nogle ligheder fra Christoffer. ♡ Hun lå lidt under gennemsnittet vægtmæssigt, så jordemoderen syntes, det ville være en god idé med en ekstra scanning om en måneds tid for lige at sikre, at hun fortsat vokser, som hun skal. Så vi kommer højst sandsynligt til at bestille en ekstra scanning.

kongeslojdskabkanin-bamse

Babykøb: Christoffer og jeg var ude og kigge lidt på babyting på Østerbro forleden. Vi faldt blandt andet for en sød lille dragt, et par praktiske stofbleer og et sødt sæt sengetøj hos Enula9, som straks måtte med hjem. Ikke mindst købte vi i går et fint karlekammerskab via Den Blå Avis, som vi skal sætte i stand til hendes kommende værelse. ;) Og så har hun allerede fået sin første bamse fra min søde mor og endnu et sæt fint sengetøj fra Petite Legarth. Det er så hyggeligt at gå og kigge på herhjemme og forestille sig hende i og med det hele. ♡