gravid

Gravid uge 38+1 – der er nu 13 dage til termin

Jeg er netop gået ind i uge 38 og der er nu under to uger til termin… TO UGER! ♡ Det er ikke til at forstå, hvor de sidste par uger er blevet af. Tiden er mildest talt fløjet afsted. Når man går ind i uge 37, er baby faktisk færdigudviklet og vil ikke længere kategoriseres som for tidligt født, hvis hun skulle komme derefter. Det er meget betryggende, at det faktisk ikke ville gøre noget, hvis hun meldte sin ankomst i dag. Jeg kan næsten ikke vente med at møde hende og hun kan i virkeligheden komme når som helst – selvom jeg har hørt, at førstegangsfødende ofte går over tid. Jeg har selv en idé om, at hun kommer d. 23. juni – tre dage efter termin. Vi får se. ;) Tøjet jeg har på er forresten købt i Enula9 på Østerbro. Det er en mor/barn butik, men tøjet her er ikke lavet til gravide – det passes bare både med og uden bule. ;)

smeg-blender

Baby er i følge min app nu så stor som… en vandmelon! Hun skulle være ca. 48 cm lang nu og veje omkring 3 kilo. Jeg har dog aldrig set en vandemelon på hele 3 kilo! Det jeg vægtmæssigt kunne finde i køkkenet, som mindede mest om, var vores blender, haha… Det er altså vildt at tænke på, at der ligger en baby på størrelse med en blender eller tre liter mælk inde i min mave. ;) Efter hun er blevet vendt, så hun nu ligger med numsen opad, er hun blevet langt mere aktiv. Jeg mærker hende meget mere, end jeg gjorde før og det er sjovt at fornemme, hvordan sparkene har flyttet sig fra at gå ned i min blære til op i mine ribben.

Humør: Efter baby er blevet vendt, er mit humør også vendt. ;) Mine bekymringer er forsvundet og nu går jeg bare og glæder mig, til hun melder sin ankomst. Det fyldte virkelig meget, at jeg måske skulle ud i beslutningen om enten sædefødsel eller kejsersnit, da det nærmest ville være umuligt for mig at tage stilling til. Man vil jo ikke risikere noget og samtidig ville jeg gerne undgå kejsersnit. Derfor er jeg super taknemmelig for, at hun var samarbejdesvillig til vendingsforsøget. Selvfølgelig kan det altid ende ud i et kejsersnit, men jeg håber, at det går efter planen. ;)

gravid-uge-38gravid-uge-37

Krop og vægtøgning: Jeg føler mig ekstremt heldig over, at min graviditet har været så nem. Jeg har det stadig godt i min krop, jeg sover fint om natten og har hverken halsbrand, ondt i ryggen/bækkenet eller vand i kroppen, som man andre gravide. Jeg har virkelig været forskånet og det er jeg meget taknemmelig for. Jeg har nu taget omkring 12 kilo på og er fortsat sluppet for strækmærker. Jeg krydser fingre for, at jeg går fri de sidste par uger. ;) Det eneste lille “men” er, at jeg har fået langt flere pigmentforandringer i ansigtet end før og så døjer jeg med knopper på overarmene… Det er svært at se på billederne, men der er mange! Æv… Hvordan kommer man sådan nogle til livs? Jeg gætter på, at det er hormonelt betinget, men ville være rart at slippe af med.

Jordemoderbesøg: I dag har jeg været til jordemoder og det gik så fint. Hun mærkede på min mave og konstaterede, at baby stadig ligger med hovedet nedad. Jordemoderen fornemmede endda, at hun har sat sig lidt fast i bækkenet, hvilket ikke er et must, men et godt tegn. Hun skønnede hende til at være omkring 3 kg. og gennemsnittet for babyer på dette stadie er 3190 gram, så hun er inde for normalen. Desuden er det jo mega svært at skønne helt rigtigt. ;)

olivypuslebord

Babykøb: Vi har efterhånden fået styr på det meste til vores lille pige. Barnevogn, seng, puslebord, skab, pusletaske, tøj, bleer, autostol, sutter, puslegrej, osv. er købt ind og er klar til brug. Det var en stor hjælp, da I kom med input til puslegrejet og jeg har købt mange af de produkter, I foreslog. Blandt andet Olivy til bleskift og Olivias Tryllesalve, som skulle være lidt af et vidundermiddel, hvad jeg kunne forstå. ;) Her er også et lille glimt af babyværelset og puslepladsen, som efterhånden har taget form.

Tanker om fødslen: Jeg ville egentlig gerne have gået til fødselsforberedelse hos APA, men deres hold var fuldt bookede, så jeg endte med at tilmelde mig hos Smertefri Fødsel. Det skulle vise sig at være held i uheld, for det var virkelig godt, inspirerende og informativt. Det er kendt for at være lidt alternativt og derfor var jeg en smule skeptisk, men jeg har virkelig lært meget ved at gå der og det var slet ikke så “langhåret”, som jeg havde frygtet. Det var derimod meget nede på jorden og man lærte nogle tekniker til vejrtrækningsøvelser, som er lidt anderledes end normalt, men som giver super god mening. Jeg gik hos hende der hedder Karen og hun var SÅ dygtig. Det har klædt mig godt på til fødslen at gå der og jeg frygter den faktisk slet ikke. Jeg kan klart give forløbet min varmeste anbefaling! De har også et online kursus, hvis man bor langt fra København.

gravid-uge-38