autostol-fdm

Jeg har netop pakket hospitalstasken færdig i tilfælde af, at fødslen skulle gå igang. Der er præcis en uge til termin i dag, så det kan være any day nu. :) Det er helt vildt at tænke på! Jeg har kigget forskellige lister igennem på nettet for at se, hvad der var nødvendigt at medbringe – nogle var flere A4 sider lange andre indeholdt blot de mest nødvendige ejendele. Èn ting undrede mig, da jeg kiggede de forskellige forslag igennem og det var, at folk ofte havde glemt at tilføje en autostol på listen. Jeg tror, det er en ting, som mange overser, men ikke desto mindre er det et af de vigtigste punkter at huske, hvis ellers man har tænkt sig at køre hjem fra hospitalet.

fdm-autostolautostol

Lige som med en barnevogn er det lidt af en jungle at vælge autostol. Der er nemlig et hav af valgmuligheder på markedet! Før vi begyndte at undersøge mulighederne, var jeg ikke klar over, at de faktisk helst skal være bagudvendte – selv på bagsædet. Det ville ellers være rart, hvis baby sad med ansigtet i køreretningen, så man kunne se hende fra forsædet. Vigtigst for os var dog, at sikkerheden var i top og når hun er helt lille, kan jeg blot sidde ved siden af hende, når Christoffer kører bilen. FDM har lavet en dybdegående test af forskellige autostole og fundet frem til de mest sikre, hvilket var en stor hjælp for os, da vi skulle ud og vælge. Vi endte med en fra Britax Römer, som har fået topkarakterer i test, som kan bruges indtil hun vejer 13 kg. I kan se vurderingen af de forskellige autostole HER.

autostol-liggeautostol-baby-ligger

Det anbefales, at nyfødte højst sidder i en autostol i max. 20 minutter af gangen, da deres ryg simpelthen ikke er stærke nok til at sidde oprejst for længe. Derfor kan det være en god idé at vælge en løsning, hvor baby kan ligge helt ned, hvis man skal køre langt. Vi har denne Römer Baby Sleeper, som kan bruges fra de er 0-6 måneder gamle, som også fungerer som en lift. Vi har nemlig et stykke op til vores forældre, så når vi skal besøge dem, bliver det rart at have denne løsning som afveksling til autosolen. Man skal dog lige være opmærksom på, at den fylder to bagsæder og kræver, at der er en midtersele. Lige som i en normal autostol, er der seler i bunden, som man spænder dem fast i.

indlægget er udgivet i samarbejde med FDM