avocado-tree-diyavocado

Det er efterhånden længe siden, at jeg har givet jer en update på, hvordan det står til med vores lille avocadotræ, som ikke er så lille længere. Det hele startede med en avocadomad og til februar er det to år siden. Det er en langsommelig proces, men det går stille og roligt fremad. Selvom det højst sandsynligt aldrig udvikler frugter, føles det altid som en succesoplevelse, når man kan få noget til at gro og ikke mindst at holde liv i skidtet. Lidt som dengang man havde en Tamagotchi. :) Ikke mindst er det da et ganske kønt træ, hvis jeg selv må have lov at sige det.

Vi er begyndt at opstamme det, da de nederste blade var blevet lidt brune i spidserne og jeg synes faktisk, det klæder træet, at få lidt mere “luft” i bunden. Jeg har faktisk dyrket en hel del avocadotræer gennem de sidste par år og jeg kan konkludere, at deres vækst klart er styret af, hvor “sød” man er ved dem. De er egentlig nemme nok at holde, hvis bare man husker at vande dem, men vil man sætte skub i væksten kræver det, at de er placeret i rigeligt lys, har jord nok og ikke mindst gør en sjat gødning i ny og næ altså underværker.

Jeg startede selv med at sætte en sten i et glas vand, skiftede vand hver anden dag og ventede på, at det slog rødder, men jeg fandt med tiden en meget nemmere måde at dyrke dem på. Læs om det HER, hvis I har lyst til selv at kaste jer ud i projektet. Vi skal selv til at plante vores lille træ om, så det kan få lidt mere jord. Har I nogle tips til, hvor man kan købe en flot urtepotte? I øvrigt – jeg ved, at flere af jer er igang med at dyrke et træ, efter at have læst mine indlæg. Hvordan står det til med dem? :) “Tag” mig gerne på Instagram, så jeg kan se dem. Det er så hyggeligt at følge med.

gro-en-avocado-plante