4l3a6309

Man skal være opmærksom på, hvad man fortæller kvinder, der venter sig, for nogen ting hænger altså fast. Da jeg var gravid med Lily, var der flere bekendte, der pudsigt nok fik fortalt mig de værste skrækhistorier om graviditeter, der ikke var endt godt. Sådan på den helt ubehagelige måde helt op til termin. Jeg vil ikke gå i detaljer, da jeg ved, I er mange gravide, der læser med, men jeg mener den slags historier, som man næsten ikke kan bære at høre… Og SLET ikke mens man står med en stor rund mave. De hang desværre fast, selvom jeg virkelig prøvede at skubbe tankerne væk.

4l3a63344l3a6354

Jeg følte mig så utrolig heldig, at være blevet gravid, for som jeg har nævnt før, havde jeg frygtet, at det kunne blive svært, fordi jeg har endometriose. Derfor havde jeg i første omgang svært ved overhovedet at fatte, at testen viste positiv kort tid efter, at jeg havde smidt minipillerne. Dernæst gik månederne, Lily voksede sig større og terminen nærmede sig… Jeg glædede mig selvfølgelig helt vildt, men hvis jeg skal være ærlig, turde jeg nærmest ikke tro på, at jeg rent faktisk blev mor og fik Lily, før jeg havde hende i armene. De omtalte skrækhistorier havde brændt sig fast på min nethinde og var svære at glemme igen.

Da hun endelig var her, følte jeg mig, som enhver anden mor, selvsagt som verdens heldigste. Men det har faktisk taget mig mange måneder at forstå, at hun rent faktisk er her. At hun er min og hun bliver her. Sådan for altid. :) Nok fordi jeg ikke gav mig selv helt lov til at gå og forberede mig på, at hun snart kom til verden, har jeg efterfølgende brugt tid på at forstå, at hun nu var kommet. På den der “knib mig lige i armen”-måde. Det lyder måske skørt, men sådan har det været for mig.

4l3a62704l3a6298

Mange fortalte mig, at bekymringerne kun ville blive større, når hun var født og ude i den virkelige “farlige” verden. At så ville jeg bare få nye bekymringer. Men ved I hvad… Sådan har det SLET ikke været for mig. Selvfølgelig bekymrer jeg mig for Lily og jo jo – jeg er nok lidt mere en hønemor, end de fleste. Jeg tør f.eks. ikke lade hende sove alene i sin barnevogn i gården og skal altid dobbelttjekke, om hun trækker vejret, når hun er lagt i seng. Men nu kan jeg i det mindste se hende og fornemme, om hun har det godt.

Så hvis du sidder derhjemme med en stor rund mave og også synes, det hele er lidt svært, så vil jeg bare lige dele mine tanker. Jeg ville ønske, at jeg havde slappet lidt mere af i min graviditet og bare givet mig selv lov til at glæde mig sådan HELT ned i maven. Turdet tro på, at det nok skulle gå godt, for det gør langt de fleste graviditeter heldigvis. Man bliver ikke mindre ked af det, hvis noget skulle gå galt, fordi man har “ventet” med at glæde sig sådan for alvor. Forestillet sig livet med en lille baby. Livet som mor. Så glæd jer for søren da. Så meget I overhovedet kan. Og når folk begynder på en historie, som I kan fornemme ikke ender godt, så stop dem. Det skal ikke have lov til at fylde. ♡