photoshop-skillsredigeringphotohop

Der er stor forskel på før og efter, ikke? ;) Jeg tænkte, at I nok ville synes om at se originalerne. I er nemlig rigtig mange, der spørger ind til mine billeder, hvordan jeg redigerer dem og hvilket kamera jeg har. Som I kan se, er der ikke særlig meget wow-effekt over originalbillederne – det er helt klart redigeringen, der gør den største forskel.

KAMERA
Jeg bruger et Canon 5D MarkIII og et 35mm 1:1.4 objektiv til mine blogbilleder. Det er virkelig et lækkert kamera, men man kan også få fine billeder ud af mindre og billigere versioner. Jeg brugte i mange år Canon Eos 100D og et 50mm 1:1.8 objektiv. Det er et super godt begynderkamera, som er væsentlig billigere end førstnævnte. Mine Instagrambilleder er 9 ud af 10 gange skudt med min Iphone 7 Plus. Se mit kameraudstyr fra et tidligere indlæg HER.

INDSTILLINGER
Den allervigtigste faktor, når man skal kunne redigere sine billeder efterfølgende er, at skyde dem i RAW. Det er en funktion, som man kan slå til på de fleste kameraer. Billeder skudt i RAW fylder langt mere, men til gengæld har man mulighed for at ændre i alle små detaljer efterfølgende. Man kan f.eks. lysne et helt mørkt billede på en meget naturlig måde og ændre i skygger, kontrast osv. Det gør virkelig en kæmpe forskel.

REDIGERING & FILTRE
Mange af jer spørger, hvilke filtre jeg bruger. Jeg redigerer mine blogbilleder i Lightroom og Photoshop og bruger derfor ikke et bestemt filter – jeg har nok nærmere en bestemt stil, som jeg prøver at ramme hver gang. :) Det er kun på mobilen, at jeg af og til bruger filtre og her anvender jeg app’en VSCO. Jeg redigerer dem dog oftest selv i Ligthroom, da det også findes til mobilen. Til både blog- og Instagrambilleder ændrer jeg i lys, kontrast og farver… Jeg kan f.eks. bedst lide, at billederne er lyse og afdæmpede i farverne – ofte sætter jeg farvemætningen ned og skruer ned for highlights. Det handler bare om at blive ved med at prøve sig frem, til man opnår et resultat, man kan lide. Øvelse gør mester. ;) Går I op i billedredigering? Hvis ja, hvilke programmer redigerer I jeres billeder i? Del endelig tips og tricks. ♡