Halløj med jer. Vi har haft travlt med at filme de sidste par dage og det er vist aldrig sket før, at jeg har delt hele to videoer i træk. ;) Denne gang har vi optaget en påskevideo, som både byder på tosset æggepusteri, DIY af påskeæg, madlavning og en masse hygge. Vi laver blandt andet en påskekage og viser inspiration til hvad man kan servere på påskebordet. Jeg håber, I kan lide videoen.

Levevis® har givet mine kære medbloggere Ann-Christine fra Valdemarsro og Cana Buttenschøn samme udfordring: lav en ret som er velegnet til påskebordet. Det indgår også i filmen og jeg håber, det kan give lidt inspiration. ;) Husk at smut forbi de andre piger og se, hvad de har fundet på. Nedenfor har jeg delt opskrifterne.

Vafler:
Ingredienser, vafler 3 (hele) styks :
1 æg
1 dl hvedemel
1,5 dl mælk
En håndfuld friske spinatblade
En knivspids salt
0,5 tsk bagepulver
Fedtstof til stegning

Fremgangsmåde, vafler:
Tænd vaffeljernet så den kan blive varmt, mens du laver vaffeldejen. Pisk æg, mælk, mel, salt og bagepulver sammen i en skål, tilføj spinatbladene og blend derefter det hele, til det får en ensartet masse. Tilfør lidt smør på siderne af vaffeljernet, så vaflerne får en lækker sprød overflade. Skær vaflerne ud og anret med røget laks, avokado og cream cheese.

Cheese cake:
Ingredienser, bund:
150g kiks (f.eks. Digestive)
50g mandler
125g smeltet smør

Fremgangsmåde, bund:
Knus kiksene med en kagerulle, blend mandlerne fine, smelt smørret og rør det hele sammen. Put derefter kageplast i en bageform (Ø22) og tryk massen ud i bunden til den har en ensartet form. Lad den afkøle i køleskabet i ca. 15 min

Ingredienser, ostefyld:
5 blade husblast
100g hvid chokolade
½ vaniljestang
3 dl fløde
75g flormelis
2 citroner
4 spsk. cremefraiche
225g smøreost naturel

Fremgangsmåde, ostefyld:
Udblød hustblas i koldt vand. Chokolade, 1,5 dl fløde og saften fra én citron kommes i en gryde og smeltes sammen. Vrid hustblas for vand og kom det over i den varme gryde og sæt den derefter til side. Pisk flormelis, creme fraiche, ost, revet citronskal fra begge citroner og vanilje sammen i en skål. Halvdelen af massen kommes op i gryden til chokolademassen og røres godt sammen. Indholdet fra gryden kommes derefter tilbage i skålen til det resterende ostemasse og det hele blandes sammen. Det sidste 1,5dl fløde piskes til skum og vendes forsigtigt med det andet. Til sidst hældes massen over kiksebunden og afkøles i køleskabet i ca. 3 timer til den er helt fast.

Ingredienser, gelé:
4 blade husblas
Saft fra 2 citroner
2 dl vand
40g sukker
Gul pastafarve

Fremgangsmåde, gelé:
Udblød husblas i koldt vand. Kog derefter vand, citronsaft og sukker op, til sukkeret er helt smeltet og tilsæt gul pastafarve efter ønske. Rør de fire blade husblas ud i massen og sæt det til side, til det er HELT koldt. Derefter hældes det over kagen meget langsomt og forsigtigt og sættes i køleskabet, til massen har sat sig. Til slut pyntes kagen efter ønske.

Indlægget er udgivet i samarbejde med Levevis® som forhandles hos føtex & Bilka.