familie-juljulen-2017-1

Ej, prøv lige at se den buttede lille julenisse… Nutti. ♡ Der er sket lidt det seneste år. Billederne ovenfor blev taget juleaften sidste år, hvor vi fejrede jul med Christoffers familie. I år skal vi holde det med min og jeg da flere af jer har spurgt, hvad vores planer er og hvordan vi holder jul, får I her et lille skriv om vores kommende juleaften.

Vi har i virkeligheden en lidt “skør” familiesammensætning… Folk taber næsten kæben, når jeg fortæller, hvordan vi ofte holder jul hos os:  “…Kan I virkelig få det til at fungere?”. Min far var gift med en anden, nogle år før han mødte min mor, så mine storesøster og storebror er kun halvsøskende, selvom jeg aldrig har betragtet dem sådan. Da jeg var 18 år, gik mine forældre desværre også fra hinanden og nu har min far en ny kæreste. Eller ny kan man ikke kalde hende, for han og Anne, som hun hedder, har kendt hinanden i tolv år.

Nu kommer vi til den lidt skøre del… For når vi holder jul hos min far, bliver alle inviteret. Børn, svigerbørn, børnebørn, kæreste, kærestes søn…. OG ekskonerne. Jeg ELSKER, at mine forældre, mine søskendes mor og min fars nye kæreste har sådan et rummeligt forhold. De hygger sig faktisk i hinandens selskab. :) Vi har det allesammen meget afslappet med hinanden og når min far af og til blander rundt i alle “konernes” navne, løfter vi allesammen på skuldrene og griner af det. :) Det er en sjælden sammensætning og jeg føler mig simpelthen så heldig, at det kan fungere således.

Så vi bliver 16 mennesker juleaften hos min far i Nordsjælland og jeg glæder mig! Glæder mig til familiehygge og Lilys anden jul, som hun lidt bedre forstår hvad er i år. Ihvertfald har hun fuldstændig styr på, hvordan man river papiret af en gave og hvad julesmåkager er for noget. Jeg glæder mig sådan til at se hendes blik, når hun ser det tændte juletræ. Har I også en skør/anderledes familiekonstellation? :)