gravid

Tusind tak for den overvældende feedback på afsløringen af vores lille hemmelighed både her på bloggen og Instagram. Det varmer virkelig, virkelig meget med alle jeres søde beskeder og jeg har læst hver og én. Af hjertet tak. Vi er så spændte og glæder os enormt meget. Det er svært at forestille sig, at vi snart bliver en familie på fire… – Forældre til to. :) Det er vildt og dejligt at tænke på og jeg føler mig så heldig.

Da testen viste to streger, blev jeg meget overrasket, for jeg havde virkelig ikke forventet, at det ville gå så hurtigt, som det gjorde. Jeg troede egentlig, at det var et mirakel, at det gik så nemt med at blive gravid med Lily. I ved – nogen gange slår man bare en sekser i første hug, mens der andre gange kan gå tyve slag og jeg havde ikke de bedste odds for at slå den sekser.

Som jeg har fortalt før, har jeg nemlig endometriose, som for mange gør det kompliceret og af og til umuligt at blive gravid. En tilstand hvor man har livmoderslimhinde, der vokser forkerte steder. Når man har menstruation, bløder man derfor også fra endometriosecysterne, som kan sidde på både æggestokke, æggeledere, muskellaget i livmoderen og af og til i blæren og tarmen. Det kan danne arvæv og sammenvoksninger, når man bløder fra cysterne og kan derfor være svært at blive gravid.

Den dag jeg fik det konstateret for omkring tre-fire år siden, fortalte overlægen mig, at endometriose kan forårsage kroniske smerter, træthed og barnløshed. Jeg hørte kun barnløshed og var komplet i chok. Han sagde samtidig, at jeg ikke skulle bekymre mig, da det ikke sad på mine æggestokke og æggeledere, men bare det at man har det, kan give et ufrugtbart miljø. Derfor har angsten siddet lidt i mig siden da… Mon vi kunne få flere børn? Vi er derfor enormt taknemmelige for, at vente endnu et lille mirakel i 2019. ♥

Jeg synes også, det er vigtigt at fortælle de gode historier omkring endometriose, specielt fordi hele 6-10% af alle kvinder i den fødedygtige alder har det. Da jeg selv fandt ud af, at jeg havde det, kunne jeg kun google mig frem til den ene skrækhistorie efter den anden. Det behøver åbenbart ikke at være et problem at blive gravid og jeg lever med det uden rigtig at have nogen gener. :)