groentsagsbolognese

Man skulle næsten tro, at vi havde været italienere i et tidligere liv med de mængder pastaretter, vi spiser herhjemme… ;) Man kan jo variere pastasaucer i en uendelighed og så tager det for det meste ikke ret lang tid at lave. For nylig fik vi serveret den lækreste vegetar bolognese med blomkål og valnødder hos min mor og forleden gjorde vi hende kunsten efter. Jeg vil næsten vove at påsta, at man ville kunne snyde en kødelsker til at tro, at det rent faktisk var “the real deal”. Det er ihvertfald den bedste bolognese uden kød, jeg har smagt.

Der er et helt bestemt trick, som gør, at saucen får “bid” lige som en traditionel bolognese. Hemmeligheden er, at man hakker blomkål og valnødder i små stykker og bager det sammen inde i ovnen, inden det hældes i saucen kort tid inden servering. På den måde tørrer det ud og får næsten konsistens og sejhed som hakkekød. Her kommer opskriften…

bolognese-med-blomkaalbolognese-vegetarisk

Ingredienser (ca. 3-4 personer):
2 dåser flåede tomater
1 dåse tomatpuré
1 fed hvidløg
1 stort løg
2 gulerødder
400 gram blomkål
100 gram valnødder
1/4 tsk chiliflager
2 tsk oregano
1 tsk timian
2 tsk grøntsagsbouillon
Salt og peber efter smag og behag

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader. Hak blomkål fint og fordel det på et stykke bagepapir på en bageplade. Imens det bager (ca. 30 minutter) laves saucen: steg løg og hvidløg i en gryde til det er gyldent. Tilføj dernæst gulerødder i små stykker, de flåede tomater og tomatpuré. Tilsæt krydderier (chiliflager, oregano, timian, salt og peber) og grøntsagsbouillon. Har du en lille sjat rødvin, kan det også anbefales at hælde i. Lad det simre, mens blomkål og valnødder bager i ovnen og sæt vand over til pastaen. Åben engang imellem ovnen og rør lidt rundt i blomkålen og tilsæt finthakkede valnødder på bagepladen i de sidste fem minutter af bagetiden. Når det er færdigt i ovnen, koges pastaen og samtidig hældes blomkål og valnødder i saucen. Tilsæt gerne lidt vand for at opnå den ønskede konsistens. Når pastaen har kogt færdig, passer det med, at saucen også er klar. Server med revet parmesan og lidt frisk basilikum. Bon appétit…

vegetarisk-bolognese