jul

{ Billeder fra juleaften de sidste par år }

Christoffer og jeg var kærester i 10 år, før vi fejrede jul sammen første gang. Mest af alt af praktiske årsager… Når man først begynder at holde jul sammen hos skiftevis den ene og den anden side af familien, kan det være lidt et puslespil, der skal gå op på begge sider, når ens søskende også har familier og svigerfamiler, hvor det hele skal gå op i en højere enhed. :)

I år skal vi holde det hos min svigerfamilie og min mor skal være med. Vi bliver 18 mennesker inklusiv fire børn, så det bliver en kæmpe flok – sidste år var vi 17 hos min far, så det er ikke uvant for os at være mange mennesker til jul. Vi fejrer det i min svigerfamilies hus, Christoffers barndomshjem, og vi skal faktisk være der tre dage i træk, da vi først fejrer lillejuleaften med en familie, som de har boet i kollektiv med i samme hus engang, så er der juleaften med min svigerfars side af familien og anden juledag står den på julefrokost med min svigermors familie, som ikke er med juleaften. Samme rutine hvert år. Det er hyggeligt og samtidig lidt et julecirkus med så mange arrangementer i træk. Nogen gange kunne jeg ønske, at man spredte alle de julearrangementer ud til engang i januar, haha…

Men når det er sagt, så glæder jeg mig! Glæder mig til at fejre jul første gang som en familie på fire. Opleve juleaften gennem Lilys øjne. Julen får en ny betydning, når man får børn, synes jeg. Denne jul er hun meget mere bevidst omkring, hvad julen er for noget og det bliver så sjovt og dejligt at opleve. :) Hvad er jeres planer for juleaften? Fejrer i den med familien? Med svigerfamilien? Måske på jobbet? I Norge på ski eller noget helt femte? Kunne være hyggeligt at høre jeres juleplaner. :) Knus