Jeg udgav denne opskrift i 2018 og den er stadig min “go to”, når jeg skal lave græskarsuppe her i efteråret. Jeg lavede den så sent som her til aften og jeg havde helt glemt, hvor godt den smager, så derfor deler jeg den nu med jer igen. Det er jo hokkaidosæson lige nu og er der noget bedre end varm suppe på de kolde dage? Jeg elsker suppe og ikke mindst topping til suppe. Suppe uden topping er som hjemmebagt brød uden smør, haha… Og det kan jo varieres i det uendelige. Man kan med fordel lave en stor portion, da den næsten kun er endnu bedre dagen efter og det kan tilmed gemmes i fryseren. :) Her kommer opskriften…

Ingredienser (ca. 4 personer):
1 hokkaido græskar (øko)
1 løg
2 fed hvidløg
2 store gulerødder
1 æble
1 dåse kokosmælk
½ tsk knust spidskommen
½ frisk chili ude kerner
Salt & peber efter smag og behag
Olivenolie

Topping eksempler:
Alpro yoghurt/creme fraiche
Ristede nødder/kerner/hampefrø
Frisk koriander/bredbladet persille
Ristede rugbrødsterninger med salt og peber
Æbler i små tern

Fremgangsmåde:
– Vask hokkaidogræskaret grundigt, fjern indmaden og skær det i tern med skrællen på.
– Skær gulerødder, æble og chili ud i tern.
– Hak løg og hvidløg groft.
– Varm en stor gryde op med lidt olivenolie og steg græskar, gulerødder, æble, løg, hvidløg, chli og spidskommen i et par minutter.
– Hæld vand i gryden, så grøntsagerne kun lige er dækket (hellere for lidt vand end for meget).
– Lad det koge op og skru derefter ned for varmen og lad det simre under låg i ca. 30 minutter eller itl grøntsagerne er blevet møre. Rør i det engang imellem for at sikre, at det ikke sætter sig fast i bunden.
– Blend suppen med en stavblender i gryden, til den har en ensartet masse.
– Tilsæt kokosmælk og rør rundt til det er blandet godt i suppen.
– Smag til med salt og peber.
– Servér med nybagt brød og ønsket topping. Bon appétit.