tøjstastiv,-clothing-rack,-tøjopbevaring@2xAt skulle organisere garderoben kan være en skræmmende opgave. :) Især hvis man, som jeg, ofte kommer til at købe mange trendbaserede items, som man senere hen kan have svært ved at skille sig af med. – Hey, trends har det med at vende tilbage, ikke? Måske skulle jeg have beholdt mine Buffalostøvler fra 90’erne!… NOT!

Eftersom vi snart træder ind i et nyt år, er det et perfekt tidspunkt at gøre status over sit klædeskab. Her kommer lidt tips og tricks til, hvordan det kan gøres bedst muligt:

1. Nu kigger du sikkert på din garderobe og tænker: “Hvor skal jeg starte?“. Afsæt en weekend eller et par aftener efter arbejde til at gennemgå garderoben og slip af med det, du ikke har brug for. Start med at sortere dit tøj i tre kategorier: “smid ud”, “giv væk/sælg” og “behold”. Jeg ved det er fristende at beholde gamle favoritter, som du ikke længere bruger “just in case“, men der skal også være plads til nye køb og det er virkelig rart at få ryddet ud og få overblik.

tøjoprydning@2x

2. Gør status. Hvor længe har du ejet det pågældende item? Tidligere moderedaktør for Vogue, Wendy Clurman, siger: “If you haven’t worn it in two years, get rid of it!”. Det kan jeg til dels godt give hende ret i. Alt hverdagstøj burde smides ud, sælges eller gives væk, hvis man ikke har haft det på i to år, men har man en helt speciel festkjole hængende, som bare venter på den rette anledning, så behold den.

tøj-fashionista@2x

3. Passer tøjet ikke, så skil dig af med det. Der findes ikke noget værre, end tøj der hænger og giver dig dårlig samvittighed, fordi du baaare lige skal smide de 5 kilo, som ferien på Kreta i 2010 var skyld i. Hvis man endelig taber sig, så er der også en god undskyldning for at gå ud og købe noget nyt.

stramme jeans@2x

4. Sørg for at beholde de items, der kan danne grundlag for en god basisgarderobe. Jeg elsker gode basis items og vil vove at påstå, at har man sin basisgarderobe i orden, ender man sjældent ud i tøjkrise, da man stort set kan kombinere alle styles med hinanden og spice det op med kun få accessories.

zara floral shirt@2x

5. Sælg ud af garderoben! Du har helt sikkert noget tøj af værdi, som bare ligger og samler støv. Brug et par timer på at tage billeder af det og smid det til salg på Trendsales eller sælg det hos den lokale 2nd hand butik. Det virker besværligt, men kan give gode penge i lommen, som med god samvittighed kan bruges på at købe nyt.

laugh@2x

6. Når du har sorteret dit tøj, er det tid til omstrukturering og organisering. Opdel gerne dit tøj i sæsoner og smid det tøj på loftet eller i kælderen, som du ikke skal bruge det næste halve år. Der er ingen grund til at have flagrende, hvide silkekjoler hængende i garderoben om vinteren eller tykke dunjakker om sommeren. Det giver et bedre overblik, at have mere luft mellem tøjet.

walkincloset@2x

7. Brug gerne de samme bøjler, for at få et pænere udtryk i garderoben. Jeg er stor fan af renseribøjler, da de ingenting fylder, er pæne at kigge på og super billige. De kan købes for 1-2 kroner per styk på de fleste renserier. Striktrøjer skal dog helst ikke hænges op, da de giver sig i længden.

wire-bøjler@2x

8. Organiser din garderobe i sektioner – skjorter med skjorter, bukser med bukser og sweatre med sweatre. Det skaber ensartethed og gør tingene super nemme at finde. Brug gerne hyldedelere til at skabe mere overblik i skabet og mulighed for at opdele trøjer, bukser, tørklæder osv. i sektioner.

oprydning-garderoben@2x

9. Opdel dit tøj i farver. Det er ikke kun pænere at kigge på, men gør det også meget nemmere at klæde sig på, når der er et bedre overblik. Når tøjet er farveopdelt, giver det dig også mulighed for hurtigt at sammensætte et outfit om morgenen baseret på nuancer.

tøjstativ@2x

10. For at gøre det hele lidt sjovere, så invitér en veninde over til at hjælpe dig med at finde ud af, hvad der skal beholdes og hvad der skal ud. Hun har sikkert også et mere kritisk blik end dig selv. :)

garderobe@2x

At rydde ud i garderoben påvirker ikke kun ens klædeskab, men gør det også mere overskueligt, når man skal klæde sig på om morgenen. Derudover sparer man tid, når man ikke skal rode rundt i tøjbunkerne, for at finde det outfit man vil have på. Jeg håber, at I kan bruge min lille guide til inspiration. :)

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

It can be quite a daunting task to organize your wardrobe if you, like me, often end up buying trend-based items, that you later on can have a hard time tossing. Here are some tips and tricks for how to organize your wardrobe and find out what to keep and what to throw out.

1. Start out by sorting your clothes in three sections “throw out”, “give away/sell” and “keep”. 2. Take stock. As former Vogue fashion editor Wendy Clurman says: “If you haven’t worn it in two years, get rid of it!”. 3. If the clothes don’t fit anymore – throw it out! If you some day loose weight, you have a good excuse for buying new. 4. Make sure to keep a bunch of good wardrobe stables. When having a good basic wardrobe you rarely end up having a clothing crisis. 5. Sell the stuff that you don’t wear, so you can afford buying new clothes with good conscience. 6. Once you have sorted your clothes, it’s time for restructuring and organization. Divide your clothes into seasons and throw the clothes at the attic, that you don’t need to wear the next six months. 7. Use the same hangers for a nice expression in your wardrobe. 8. Organize your wardrobe into sections – shirts with shirts, sweaters with sweaters, etc. It creates uniformity and makes things super easy to find. 9. Range your clothes after colour order. It looks much nicer and inviting. 10. Invite a friend over to help you. – It makes everything more fun!
modeblog