3 lækre spreads til brødet
Romesco spread – find opskriften HER
Rødbedehummus – find opskriften HER
Edamamehummus – find opskriften HER
Da Christoffer og jeg startede med at droppe kødet herhjemme, var frokost klart det måltid, som vi havde sværest ved at finde på. Kølemontrene bugner med forskelligt kødpålæg, som er lige til at smække på et stykke rugbrød, men der er ikke forfærdelig mange “hurtige” muligheder, når man spiser hovedsagligt plantebaseret. Ihvertfald ikke når man er blevet træt af tomat- og kartoffelmadder. :) Vi har med tiden lært at være lidt mere kreative med frokosten og noget vi er kæmpe fans af er forskellige “spreads”, som I kan se ovenfor. De er nemme at lave og kan varieres i det uendelige. Man kan enten smøre det på brødet alene eller bruge det som en slags “creme” under f.eks. avocado, tomat, kartoffel, agurk, rød peber eller drysse med hakkede nødder og mandler. Det smager himmelsk. :) Har I andre idéer til vegetarisk frokost, må I endelig dele jeres forslag. Altid godt med ny inspiration.
12 comments
Virkelig virkelig lækkert! De må prøves alle sammen, når manden og jeg om to uger tager et smut i sommerhus på Samsø. Oplagt til frokostbordet <'3
Hvor længe vil du skyde på, de forskellige spreads kan holde sig på køl?
Tak for gode tips – de skal prøves snarest :)
Jeg er selv blevet ret glad for en valnøddespaté som jeg laver.
Jeg ligger ca. 200 gr valnødder i blød natten over og næste dag sies det grumsede vand fra. Derefter blender jeg valnødderne med et par friske salvieblade og nogle soltørrede tomater. Man kan justere konsistensen med lidt vand. Det er virkelig en vanedannende kombination og et forsøg værd ;)
Hej Christina. Sikke nogle lækre forslag! :) Hvordan løste du behovet med at få nok jern under din graviditet uden kød? Og spiser Lily også primært plantebaseret? :)
Hejsa. Jeg svarer lige her hvis det er ok:) Jeg er selv vegetar og i mine graviditeter har jeg taget jerntabletter. Alle gravide anbefales jerntilskud på 40-50 mg fra uge 10 – vegetar eller ej:-) Som vegetar skal man huske på B12 vitamin, en almindelig multivitamin dækker det daglige behov og som veganer skal man være obs på at på kalk nok, især i graviditeten
Hej. Jeg er selv gravid og tager nemlig jerntabletter og tænker det må være udfordrende at få nok jern, når man (som jeg har forstået det på min læge-veninde) optager meget lidt jern fra grøntsager. Så måske skal man ‘bare’ tage flere tabletter?
Hello Christina,
I have a question on the classic (cliché ?) Danish food.
Do you (i mean the Danish) eat really offen the Danish Pancakes Balls ? (or puff pancakes, I don’t know how to write the original name haha).
It looks so good ! Is it easy to do ? And how to find the good pan for modern kitchen ?
Thanks a lot and continue, you are really inspiring !
Do you mean æbleskiver? :)
Yes maybe? That’s the name “Aebleskiver Danish Pancakes”. It looks like a little ball of pancake!
Do you know if it’s easy to do and where I can find a pan for my induction ?
Thank you for answering !
Hi Lau!
Æbleskiver is a Christmas-treat which means that we usually only eat it in December. But you are right – it contains almost the same ingredients as pancakes, so why shouldn’t it be possible to eat it all year? :)
It is quite easy to make æbleskiver as soon as you have learned the technique using the special æbleskive-frying pan. A quick Google search will show you how to use the æbleskive-pan to get round, slightly brown æbleskiver.
If you search for “æbleskivepande” (æbleskive-pan) on Google you can find lots of places to buy the frying pan. It might be possible that some of them send to other countries if you don’t live in Denmark.
Good luck! :)
Thank you from France !
Aldi har mange færdiglavede spreads – de købes i små glas/dåser :-)
Uh det lyder lækkert!
Her i huset er vi ret glade for haydari – det er godt nok ikke plantebaseret, men fri for kød.
Det kræver blot 250 gram puckost (feta), 1 rød peber, 2 fed hvidløg, en smule persille og chilipulver. Virkelig nemt og vanedannede, da det bare ryger i minihakkeren!