Her i sommerhuset havde min søde nevø på 10 år, Elias, efterladt en bunke småkager på køkkenbordet til os, som han og min niece på 7 år, Lia, selv havde bagt. De var væk i løbet af no time – jeg tror, det er de bedste cookies, jeg har smagt. Han havde taget en opskrift fra Valdemarsro, lavet den lidt om og skiftet hasselnødder og mørk chokolade ud med mandler og Daim. Jeg lavede selv en stor portion forleden her i sommerhuset – de smager simpelthen så godt, at jeg er nødt til at dele opskriften med jer.

Ingredienser (ca. 20 styks):
150 gram smør, stuetemperatur
100 gram rørsukker
100 gram brun farin
200 gram hvedemel
100 gram mandler, groft hakkede
4 stykker Daim
1 æg
1 knivspids vaniljepulver
1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 graders varmluft, så den er klar, når dejen er lavet færdig. Pisk smør, æg, brun farin og rørsukker sammen. Derefter tilsættes mel, vaniljepulver og bagepulver og dejen røres til en ensartet masse. Til sidst hakkes Daim og mandler groft og røres ind i dejen. Lav en en bageplade klar med et stykke bagepapir, placer små kugler cookies af en spiseskefulds størrelse (med top på) med godt mellemrum og pres dem let flade. De flyder meget ud, når de bliver bagt. Jeg havde 7-8 stykker på pladen af gangen. Bag dem i 10-14 minutter til de er svagt lysebrune i kanten. Bon appétit. :)