frokost-idé-nem-hverdagsmad-@2xrugvaffel-med-avocado-nem-hverdagsopskrift@2x

Det plejer at være Christoffer, der laver mad herhjemme – både fordi han kan lide det, men også fordi han er væsentlig bedre til det end mig. ;) Men nu hvor vi har fået et større køkken (se et glimt af det HER), har jeg besluttet mig for, at jeg må ind i kampen. Det er ikke fordi jeg ikke kan finde ud af det, interessen har bare ikke rigtig været der. Så selvom dette hovedsagligt er en modeblog, vil der fremover dumpe lidt opskrifter ind i ny og næ. Jeg håber, I synes om idéen. ;)

Min seneste “food addiction” er vafler – faktisk i alle afskygninger. Det er lidt en 90’er trend, som minder mig om min barndom, hvor min mor lavede vafler eller pandekager nærmest hver weekend. Det vækker gode minder. Dengang blev de for det meste serveret med sukker og syltetøj, hvorimod vaflerne jeg laver i dag oftest er til frokost med forskellige “toppings” eller til morgenmad med skyr, bær og nødder. Denne opskrift er faktisk tyvstjålet hos de dygtige piger bag “Twin Food“. – En madblog som jeg i øvrigt varmt kan anbefale.

Opskrift på rugvafler, 3 styks:
– 1 æg
– 1 dl rugmel
– 1 dl mælk
– En knivspids salt
– 0,5 tsk bagepulver
– Fedtstof til stegning

Sådan gør du:
1. Tænd vaffeljernet så den kan blive varmt, mens du laver vaffeldejen.
2. Pisk æg, mælk, rugmel, salt og bagepulver sammen i en skål til det får en ensartet masse.
3. Tilfør lidt smør på siderne af vaffeljernet, så vaflerne får en lækker gylden og sprød overflade.
4. Anret vaflerne med den ønskede topping.

Man kan i realiteten putte alt på som “topping”. Denne gang har jeg gjort ligesom pigerne fra Twin Food og tilføjet et halvt kogt æg, en halv avocado, noget hytteost, karse og citron. Det smager faktisk også super lækkert at tilføje lidt sort balsamico på toppen. :) Nogengange har jeg også lavet dem med stenbidderrogn, rødløg, avocado og creme fraiche. Smager også mega godt! Det er også super lækkert at servere som forret, hvis man får gæster. Og når vi nu er ved opskrifterne, så skulle I også tage at tjekke min super nemme opskrift til chiagrød ud HER. Bon appétit! ;)

P.S. Den fine tallerken er i øvrigt fra Broste Copenhagen og bestikket fra Laguiole. :) 

line@2x

Usually, Christoffer is the one cooking – both because he likes it and also because he is very good at it. But now that we’ve gotten a bigger kitchen (see a glimpse of it HERE), I have decided, that I will try to do it more often. So even though this mainly is a fashion blog, I will once in a while post a recipe. I hope you like the idea. ;)

My most recent “food addiction” is waffles. It kind of reminds me of my childhood. Back then they were mostly served with sugar and jam. Today I usually eat them for lunch with different topping or for breakfast with curds, berries & nuts. This recipe is actually snatched from the talented girls behind the blog “Twin Food“.

Recipe for rye waffles, 3 pieces:
– 1 egg
– 1 cup of rye flour
– 1 cup of milk
– A pinch of salt
– 0.5 tsp baking powder
– Butter for frying

Here’s how you do it:
1. Turn on the appliance so that it can become hot while you make the waffle batter.
2. Add egg, milk, rye flour, salt and baking powder to a bowl and mix it together.
3. Add a little butter on the sides of the waffle iron, so the wafers get a delicious golden and crispy surface.
4. Arrange the waffels with the desired topping. Bon appétit! ;)

modeblog1