Romesco dip
Forleden lavede jeg denne peberfrugt dip og jeg kan love jer for, at det ikke bliver sidste gang. Den smager virkelig fortryllende og passer til rigtig mange forskellige retter. Brug den f.eks. som en slags pesto på pasta, til grillmad, på groft franskbrød med lidt frisk persille eller server den på små knækbrød som en lille appetizer, når I får gæster. Jeg lover jer for, at det smager godt. ;) Og så er det tilmed virkelig nemt at lave. Her kommer opskriften…
Ingredienser:
– 2 store røde peberfrugter
– 60 g mandler
– 1 fed hvidløg
– 50 gram soltørrede tomater fra glas
– 2 spsk vand
– 1 håndfuld persille
– Saften fra 1/2 citron
– Salt & peber efter smag
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på grill på 200 grader. Skær derefter peberfrugterne i halve, fjern kernehuset og læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem i ovnen til de er bløde og har en mørk overflade. Blend dem derefter med de resterende ingredienser til en ensartet cremet masse. Det kan være en god idé at blende mandlerne på forhånd, inden de blendes med de resterende ingredienser, da det går meget nemmere, når de er tørre. Bon appétit!
8 comments
Det ser virkelig lækkert ud! Det vil jeg helt sikkert prøve at lave! ❤️
Ved du hvor længe det kan holde sig?
Jeg har ikke prøvet at have det stående i mere end to dage, for så er det spist op, haha… Så det ved jeg faktisk ikke. Gætter på 3-4 dage. :)
Hvor lyder den bare lækker. Den må jeg prøve at lave en dag :)
;) Godt at høre.
Ser ret lækkert ud :) Der er intet bedre end en god dip/pesto ;)
Tak. ;) Det kan ihvertfald varmt anbefales.
Jeg er vild med at der ikke er olie i! Synes ofte det kan blive ret fedtet med olien. Tak for opskriften!!
Dejligt at høre. ;) Ja, den er nemlig ikke så fedtet, som mange andre opskrifter af denne slags. God dag.