opskrift-linsedellerlinsedeller-opskrift

En ny favorit herhjemme er disse lækre linsedeller. De er smager super godt, er sunde og gode som både en del af aftensmaden eller på et stykke rugbrød med pesto til frokost. De kan laves i et utal af variationer afhængig af, hvor kreativ man er. Denne gang tilføjede jeg grønkål og forårsløg, men kan kan f.eks. også tilføje en masse friske krydderurter. Her kommer opskriften…

Ingredienser (ca. 8 styks):
2 dl kogte, røde linser
2 stængler forårsløg
1 lille dusk grønkål
1 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt chili
1 tsk paprika – jeg brugte en røget variant
1 æg eller hørfrøskum
1 dl havregryn
salt og peber efter smag og behag
1-2 spsk sesamfrø
Olie til stegning

TIP: Hvis man vil undgå at bruge æg, kan man erstatte æg med hørfrøskum. Det laves ved at koge 3 spsk hørfrø med 2,5 dl vand. Det koges i fem minutter under omrøring. Til sidst skal man si hørfrøene fra og gemme “kogevandet”. Det kaldes hørfrøskum og bruges som erstatning for æg, da det har samme konsistens som æggehvide. 50 gram hørfrøskum svarer til ca. 1 æg og det kan også fryses til senere brug, hvis man laver for meget.

Fremgangsmåde:
– Hæld linserne i en skål og bland dem med hinthakkede forårsløg, finthakket grønkål, hvidløg, krydderier, æg eller hørfrøskum, havregryn og salt & peber.
– Rør blandingen sammen til den har en ensartet masse – lidt ala en frikadellefars, som man kender den. Den skal hænge sammen, så man kan forme deller af den.
– Form “farsen” til små deller og drys mes sesamfrø.
– Steg dem på en varm pande i lidt olie til de er gyldne og sprøde.
– Jeg serverede mine linsedeller til ovnbagte kartofler og en grønkål/spidskålssalat med æble og ristede nødder/kerner. Bon appétit.