1. HER, 2. HER, 3. HER, 4. HER, 5. HER, 6. HER, 7. HER, 8. HER, 9. HER
Oktober er overstået og Christoffer og jeg har nu levet som vegetarer i en måned. Desuden har vi forsøgt så vidt muligt også at skære ned på indtaget af mælk, æg, yoghurt, osv. Vi har ikke holdt det 100%, men når det har kunne lade sig gøre, har vi f.eks. erstattet piskefløde med soyafløde osv. Så man kan sige, at vi har været halv vegetarer/halv veganere. Ovenfor har jeg linket til nogle af de opskrifter, vi har prøvet/gerne vil prøve. Mange af jer har spurgt nysgerrigt ind til projektet, så nedenfor kommer der en status på de sidste 30 dage.
Hvordan er det gået?
Kort sagt – det er gået overraskende godt og det har været væsentlig nemmere, end vi havde regnet med. Vi er begge enige om, at vi faktisk slet ikke har savnet kød. Til gengæld har jeg savnet at spise ost, hvilket der vist ikke rigtig findes gode erstatninger for.
Udfordringer:
Det sværeste har været at finde på, hvad vi har skulle spise til frokost. Normalt er det nemme valg at gå ned til køledisken i Netto og vælge noget pålæg til en rugbrødsmad, men der er bare ikke særlig meget at vælge mellem, når det ikke må indeholde kød. Vi har dog fundet nogle erstatninger, som smager mindst lige så godt – f.eks. rugbrød med edamame hummus, stegte svampe eller tomat/avocado. Der er mange gode bud. :) Ellers har vi været gode til at lave større portioner aftensmad og spise rester til frokost.
Derudover har det været en udfordring, når vi har været ude og spise. Det er næsten umuligt at finde veganer retter på helt normale caféer og restauranter. Derfor har vi spist som vegetarer, når vi har været ude – udvalget på den front er altså heller ikke specielt spændende, synes jeg. Medmindre man besøger caféer som specialiserer sig i vegetar/veganer mad. Derudover har vi gjort en undtagelse, når vi har været hos venner og familie – vi har faktisk bare spist, hvad der er blevet serveret og ikke gået udenom kød. Det er dog ganske få gange, der er blevet serveret kød, for mange af dem læser med på bloggen, haha…
Fordele:
Jeg havde ikke ligefrem regnet med, at der ville ske den store ændring med min krop, fordi vi har undgået kød og skåret ned på mælkeprodukter i en måned. Ikke desto mindre har det faktisk afhjulpet et problem, som virkelig har gået mig meget på. Siden jeg var i sjette graviditetsmåned og indtil nu har jeg lidt af røde knopper på overarmene. Det har været så slemt, at jeg ikke har haft bare arme hele sommeren. Jeg har virkelig prøvet alt for at få det væk. I perioder har jeg brugt skrubbehandske, diverse cremer, fået en speciel vaskesæbe på apoteket, osv. osv. Andre måneder har jeg prøvet overhovedet ikke at gøre noget for at se, om det bare skulle have “ro” og gå i sig selv. Intet har virket. Selvom det er et forholdsvist lille problem, har det virkelig været til gene. Ved I hvad – nu er det seriøst nærmest VÆK! Jeg kan selvfølgelig ikke sige med sikkerhed, at det er vores nye kostvaner, der har gjort forskellen, men det er jeg overbevist om, at det er.
Hvad så nu?
Vi er begge klar på at prøve at fortsætte på samme måde, når vi spiser hjemme. Det har dog været en god løsning for os, at spise hvad der er blevet serveret, når vi har været ude, og det vil vi blive ved med. Vi kunne også sagtens finde på at bestille en kødret, når vi er på café. Så vi kommer ikke til at være 100% vegetarer/veganere, men det har været en øjenåbner at leve uden kød i en måned og spændende at prøve en masse nye retter af. Vi vil prøve at fortsætte og så må vi se, hvordan det går. :)
28 comments
Spændende med en opfølgning 😊 Hvad har I mon gjort jer af tanker ift de inputs, som I fik på det første indlæg omkring ‘projektet’? Tænker fx på de kritiske kommentarer ift dokumentaren 😊
De røde knopper kunne måske godt være pga. laktose, så prøv evt. at gå udenom laktose-holdige produkter eller køb laktosefri og se om knopperne ikke fortsætter med at være væk. Jeg har selv fået meget pænere hud efter jeg fandt ud af at jeg er laktoseintolerant og ikke længere indtager det. ☺️
Det kan godt være, det er laktosen alene, der gør det… Har ikke fuldstændig holdt mig fra det, men skåret ned på det. :)
Rigtig fin artikel, men måske lidt dårligt ordvalg, med at være “fanatisk”, jeg lever selv vegansk, og ser det ikke som fanatisk, da det bidrager langt mindre til global opvarmning at undvære kød. Jeg syntes det er forkert at give det at være vegansk en negativ klang når det egentlig er til gavn for jorden.
Ved du hvad – det har du fuldstændig ret i. Det var slet ikke sådan ment. Hermed rettet. :) Synes kun det er sejt, når man går all-in.
Jeg har også ud af det blå fået de der røde knopper på overarmene som bare ikke vil gå væk. Har i også skåret ned på gluten? har hørt at det kan få det til at blusse op.
Ih, hvor irriterende. Det havde jeg også læst det med gluten, så det prøvede jeg også i en periode for et par måneder siden, men uden held.
Jeg fulgte spændt med i jeres eksperiment, da jeg selv er vegetar og oplever nogle af de samme udfordringer med kedelig café mad i København. Da jeg læste dette indlæg kom jeg til at tænke på at jeg også havde røde knopper på overarmene for år tilbage – troede det var talgknopper der ikke kunne gøres meget ved, men de er gået væk nu. Ved ikke om det var været ændringen i min kost da jeg blev vegetar men måske er der en sammenhæng siden du har oplevet det samme. Interessant!
Det er faktisk lidt interessant at høre. Det bekræfter kun min teori. :) Tror virkelig det har gjort, at jeg næsten er sluppet af med det. Har du også skåret ned på mælkeprodukter?
Det er 99.99 % sikkert mælk. Jeg har prøvet det samme 🙌🏼
Specielt min hud i hageområdet. Der får jeg rigtig mange breakouts, hvis jeg får for mange mælkeprodukter på én gang.
XX
R
Tak fordi du deler, søde Rikke. Jeg er i tvivl, om det er mælk eller kød eller en kombination af begge – det kan godt være, det er mælkeprodukterne, der er synderen… Ihvertfald når du oplever det samme.
Samme her. Troede faktisk at det bare var alderen der fik dem væk, men nu hvor I ser en sammemhæng så kan jeg også godt se den. Blev vegetar for små 9 år siden :)
Det er egentlig meget sjovt!
Hvor er det altså interessant. Det tyder på, at der er noget om snakken. :)
Det er simpelthen nogle vildt flotte og appetitlige billeder du har! Og hvor er det fedt at høre, at I har klaret udfordringen så godt. Og det med de røde knopper på overarmen. Jeg har levet med det i flere år nu, og overvejer da kraftigt, om jeg skulle prøve at undgå kødet, og se om det gør en forskel. Så tak for at dele det med os :)
God aften! <3
Nogle skriver at det kan være laktose alene, der gør udslaget. Måske du skulle prøve at skære ned på det først?
Jeg har i de sidste to måneder været næsten fuldtid veganer – med få undtagelser, når andet ikke kan støves op ved eksempelvis familiebesøg eller spisning ude. Og nu hvor du skriver det med de røde knopper, så er mine egentligt også helt forsvundet! Det har dog tidligere aldrig været et kæmpe problem for mig, men de har været der. Og nu er de altså pist væk! Ret så interessant!
Det er altså fedt, at det ikke kun er mig, der har mærket forskellen! Nu er jeg endnu mere sikker på, at det MÅ være derfor, at det er gået væk! :)
Det virker som en rigtig fin balance I har skabt jer. Den er jeg tilhænger af! :)
Tak. ;)
Der findes altså virkelig nogle udemærkede osteerstaninger – som i hvert fald vil kunne erstatte ost i nogle retter. Jeg mener en del af Meny butikkerne er begyndt at have et lidt større udvalg :-)
Jeg har bare ikke fundet nogle oste, der så specielt lækre ud endnu, men det må jeg da prøve at kigge nærmere efter…
Spændende at følge med i. Jeg spiser heller ikke selv ret meget kød, og vælger oftest vegetarisk når jeg spiser ude. Måske mest af alt fordi jeg er lidt picky med hvad jeg spiser og hvordan det bliver lavet :b
Derfor laver jeg selv mange vegetariske retter som forårsruller, gulerodsdeller, hummus, vegetarburger, græskarsuppe etc
Det er altid dejligt med inspiration til opskrifter, så må lige tjekke nogle af de ovenstående ud. Vil gerne prøve at lave falafel i hvert fald :P
Hej Jenni <3 Håber du har det godt. :)
Hvor lyder det bare som nogle lækre retter. Jeg skal da også helt klart prøve at vove mig ud i nogle af de ting, du nævner. Laver du f.eks. forårsruller fra bunden? :D
Hej Christina.
Jeg er selv veganer og vil lige spæde til med hensyn til frokost og pålæg; Aldi sælger en virkelig god skivepålæg og spreads lavet på solsikkefrø, alt sammen økologisk og til kun 17 kr! Både menu og steder som Irma og kvickly jsr også stort udvalg også kan jeg anbefale web shoppen greenos.dk.
Hilsen en anden Christina ;)
Uh, mega godt tip! Jeg må forbi en Aldi snart! :D Og Greenos.dk
Sejt gået! Endda oveni babyhverdag og det hele.
Jeg kører selv på 6. måned som pescetar. Jeg startede også med en måned uldstændig som vegetar, men fandt ud af, at jeg endnu ikke er klar til, at give helt slip på fisk.
Jeg savner dog stadig ikke andre kødprodukter og jeg drikker kun plantemælk hjemme.
Når jeg er ude spiser jeg også hvad der bliver serveret. Det fungere skide godt med fleksibiliteten :)
Fedt at høre at det også fungerer for dig på den måde! Håber vi kan blive ved sådan her. :D
Mht. ost så skal I prøve osten fra violife. Det smager præcis ligesom normal ost. Det er skide lækkert. Og man kan få super meget pålæg til veganere i Aldi. Det er super billigt og det smager SÅ godt! Der er noget, der minder så meget om kylling, at man tror det er løgn. Der findes også ret mange forskellige slags smørepålæg til veganere. Det er vist til at få fat i i Føtex. Udover det kan I også prøve noget, der hedder quorn og oumpf, der er køderstatninger. Det hele smager sindsyg lækkert :)