vegetarisk

1. HER, 2. HER, 3. HER, 4. HER, 5. HER, 6. HER, 7. HER, 8. HER, 9. HER

Oktober er overstået og Christoffer og jeg har nu levet som vegetarer i en måned. Desuden har vi forsøgt så vidt muligt også at skære ned på indtaget af mælk, æg, yoghurt, osv. Vi har ikke holdt det 100%, men når det har kunne lade sig gøre, har vi f.eks. erstattet piskefløde med soyafløde osv. Så man kan sige, at vi har været halv vegetarer/halv veganere. Ovenfor har jeg linket til nogle af de opskrifter, vi har prøvet/gerne vil prøve. Mange af jer har spurgt nysgerrigt ind til projektet, så nedenfor kommer der en status på de sidste 30 dage.

Hvordan er det gået?
Kort sagt – det er gået overraskende godt og det har været væsentlig nemmere, end vi havde regnet med. Vi er begge enige om, at vi faktisk slet ikke har savnet kød. Til gengæld har jeg savnet at spise ost, hvilket der vist ikke rigtig findes gode erstatninger for.

Udfordringer:
Det sværeste har været at finde på, hvad vi har skulle spise til frokost. Normalt er det nemme valg at gå ned til køledisken i Netto og vælge noget pålæg til en rugbrødsmad, men der er bare ikke særlig meget at vælge mellem, når det ikke må indeholde kød. Vi har dog fundet nogle erstatninger, som smager mindst lige så godt – f.eks. rugbrød med edamame hummus, stegte svampe eller tomat/avocado. Der er mange gode bud. :) Ellers har vi været gode til at lave større portioner aftensmad og spise rester til frokost.

Derudover har det været en udfordring, når vi har været ude og spise. Det er næsten umuligt at finde veganer retter på helt normale caféer og restauranter. Derfor har vi spist som vegetarer, når vi har været ude – udvalget på den front er altså heller ikke specielt spændende, synes jeg. Medmindre man besøger caféer som specialiserer sig i vegetar/veganer mad. Derudover har vi gjort en undtagelse, når vi har været hos venner og familie – vi har faktisk bare spist, hvad der er blevet serveret og ikke gået udenom kød. Det er dog ganske få gange, der er blevet serveret kød, for mange af dem læser med på bloggen, haha…

Fordele:
Jeg havde ikke ligefrem regnet med, at der ville ske den store ændring med min krop, fordi vi har undgået kød og skåret ned på mælkeprodukter i en måned. Ikke desto mindre har det faktisk afhjulpet et problem, som virkelig har gået mig meget på. Siden jeg var i sjette graviditetsmåned og indtil nu har jeg lidt af røde knopper på overarmene. Det har været så slemt, at jeg ikke har haft bare arme hele sommeren. Jeg har virkelig prøvet alt for at få det væk. I perioder har jeg brugt skrubbehandske, diverse cremer, fået en speciel vaskesæbe på apoteket, osv. osv. Andre måneder har jeg prøvet overhovedet ikke at gøre noget for at se, om det bare skulle have “ro” og gå i sig selv. Intet har virket. Selvom det er et forholdsvist lille problem, har det virkelig været til gene. Ved I hvad – nu er det seriøst nærmest VÆK! Jeg kan selvfølgelig ikke sige med sikkerhed, at det er vores nye kostvaner, der har gjort forskellen, men det er jeg overbevist om, at det er.

Hvad så nu?
Vi er begge klar på at prøve at fortsætte på samme måde, når vi spiser hjemme. Det har dog været en god løsning for os, at spise hvad der er blevet serveret, når vi har været ude, og det vil vi blive ved med. Vi kunne også sagtens finde på at bestille en kødret, når vi er på café. Så vi kommer ikke til at være 100% vegetarer/veganere, men det har været en øjenåbner at leve uden kød i en måned og spændende at prøve en masse nye retter af. Vi vil prøve at fortsætte og så må vi se, hvordan det går. :)