night-repair-estee-lauder

I mange år gik jeg alt, alt for sent i seng. Hvis jeg overhovedet gik i seng… Jeg havde et par meget travle år, da jeg både læste til designer, arbejdede som husmodel, var designassistent hos Hofmann, drev bloggen på fuld tid, var tjener i weekenden, gjorde rent og jeg ved ikke hvad. Det nåede ligesom toppen, da jeg skrev hovedopgave og ikke sov i fire døgn i træk, for at nå at blive færdig. Jeg ikke så meget som lukkede et øje i over 96 timer. Det lyder sindssygt, ikke? Det var det også og jeg tror, det var dér, det gik op for mig, at det skulle være slut. Slut med de sene nattetimer, slut med at arbejde mere, end jeg havde tid til. Prioritere både arbejde, søvn og pleje af mig selv og mit helbred bedre.

Jeg var helt udkørt og træt. Man kunne også virkelig se på min hud (og hår), når jeg ikke fik sovet eller brugt tid på at pleje den ordentlig. Jeg har altid fjernet make-up, inden jeg gik i seng, men i perioder var det også det eneste, jeg havde tid til. Jeg har en idé om, at det også var derfor, at jeg fik akneudbrud og måtte på Isotretinoin-kuren i en alder af 27 år, selvom jeg aldrig havde døjet med det tidligere… Min krop var simpelthen max presset.

estee-lauder-advanced-night-repair

Siden da er jeg heldigvis blevet klogere. Der er ikke noget arbejde, der er så vigtigt, at det må gå ud over helbredet. Søvn, velvære og ikke mindst pleje er så vigtigt for, at man kan fungere og være den bedste udgave af sig selv. – Både indeni og udenpå. :) Det har dog været noget, jeg skulle arbejde med, at gå i seng “til tiden”. Som selvstændig kan man altid lige lave lidt mere og pludselig er kl. 03 om natten. Jeg har med tiden fundet frem til nogle løsninger, der gør det nemmere for mig at komme i seng inden midnat, få en bedre søvn og plejet min hud.

Farvel til mobilos: Indrømmet, det lykkes ikke hver aften, men 9 ud af 10 dage, lægger jeg telefonen ude i gangen og der bliver den liggende, til jeg står op. Bye bye Instagram, din tidsrøver! Udover bedre søvn, kommer man også hurtigere ud af fjerene, når man er nødt til at stå op for at slukke alarmen. :)

Skærmbriller: Det blå lys, som både telefon og computer udsender, er ikke godt for øjnene, kan påvirke døgnrytmen og kan gøre det sværere at sove, hvis man har været udsat for det inden sengetid. Fordi jeg sidder så meget foran computeren, har Christoffer været sød at købe et par skærmbriller til mig, som blokerer det blå lys.

estee-lauder-advanced-night-repair

Hudpleje: Nu er det heldigvis flere år siden, at jeg havde så travlt, at jeg kun havde tid til at fjerne make-up og jeg har mere eller mindre haft en fast rutine hver aften siden da. Jeg plejer at gå i bad om aftenen og efterfølgende har jeg en lille rutine, hvor jeg fjerner make-up rester (der ikke er forsvundet i badet), renser huden og giver den fugt. Ren selvforkælelse. :)

I løbet af de sidste 3-4 uger, har jeg, som I ved, testet Estée Lauders “Night Repair” serie, som netop har til formål at genopbygge huden i løbet af natten. Jeg har som sagt haft deres bestseller serum “Advanced Night Repair” i skabet on/off i løbet af de sidste 10 år, mens de andre produkter, var nye for mig. Jeg bruger dem således:

cleans

Advanced Night Micro Cleansing Foam” og “Advanced Night Micro Cleansing Balm” kan lidt det samme på hver sin måde. De har en 2-i-1 funktion og fjerner både make-up og renser huden i dybden. Som navnene antyder, er det ene en “balm” og det andet en skum og derfor vil jeg mene, at det er lidt en smagssag, om man er til den ene eller den anden. De er virkelig lækre på hver sin måde – effektive uden at udtørre.

fugt

Specielt her om vinteren, har huden ekstra brug for fugt og der er “Advanced Night Repair Serum” altså en sikker vinder. Det er den mest kendte serum verden over og det er ikke uden grund. Jeg synes, den har en virkelig lækker konsistens, som er svær at forklare, men helst skal opleves i virkeligheden. Cremet og “smooth” på samme tid. Den efterlader huden gennemfugtet, jævn og blød. Specielt efter et par dages brug synes jeg at kunne se en forskel. Den strammer ligesom lidt op i mine begyndende linjer 0g gør hudtonen mere ensartet. Det er ikke helt billige dråber, men til gengæld bruger man meget lidt af gangen, da den er meget drøj og holder længe og jeg synes virkelig, den er pengene værd. Kæmpe thumbs up herfra.

en-kur-der-dur

Har huden brug for ekstra fugt, har Estée Lauder udviklet de såkaldte “Intensive Recovery Ampoules“, som I kan se på billede 5. Små ampuller man kan tage som en form for kur til huden for at give ekstra fugt i perioder, hvor der er brug for det.

eyes

I mange år brugte jeg ikke øjencreme, men efter de små linjer er begyndt at vise sig, er jeg også blevet mere konsekvent. Estée Lauders “Eye Concentrate Matrix” er virkelig let i konsistensen og påføres med en form for “massage applikator”, som rulles under hvert øje. Ren luksus. :)

estee-lauder

^ Den populære serum ^

flowers

Selvforkælelse: Hvis jeg rigtig skal forkæle mig selv inden sengetid, kan jeg godt finde på at tage et fodbad og lave en kop te. Min mor lavede ofte fodbad til os, da jeg boede hjemme og da jeg kom hjem fra hospitalet, efter jeg havde født Lily, lavede Christoffer også fodbad til mig. Det er virkelig noget, jeg forbinder med ren luksus og total afslapning inden sengetid.

To-do liste & oprydning: Inden jeg går i seng, laver en jeg liste med morgendagens gøremål. Kunsten er at skrive realistiske mål. Ikke bare fylde på med punkter, for det kan give mere stress end ro. Jeg kan bedre gå i seng med ro i sindet, hvis jeg ved, hvad jeg skal, når jeg står op. Derudover laver vi som regel lige en “cleaner”, som vi kalder det, inden vi går i seng. Det er bare nemmere at stå op og komme igang med dagens gøremål, når hjemmet er nogenlunde opryddet – specielt fordi jeg arbejder hjemmefra de fleste dage. Jeg hader virkelig at stå op til kaos, selvom det selvfølgelig også sker af og til. :)

…Må jeg så høre – hvordan er jeres aftenrutine? :) Har I nogle gode tips?

Indlægget er udgivet i samarbejde med Estée Lauder