opskrift-fastelavnsbollerfastelavnsboller

Fastelavn nærmer sig med hastige skridt og for første gang i mange år, glæder jeg mig virkelig meget… Lily skal nemlig til fastelavnsfest i vuggestuen og klædes ud i det mest nuttede lille kostume, fra da jeg selv var lille. Min mor har selv syet det, gemt det i alle årene og netop repareret det, så det er klar til i år. Håber også Lily synes, det er en god idé, at hun skal være mariehøne, haha…

Det er også på tide, at få gang i bageriet derhjemme. Det er jo fastelavnsæson. Glem alt om teboller, chokoladeboller, juleboller… Fastelavnsboller er i min verden den vigtigste bolle på hele året. ;) Både sidste og forrige år brugte jeg samme opskrift – det er bare en sikker vinder hver gang, så jeg tillader mig at poste den igen. De er luftige, tilpas klistrede og mega nemme at lave. Her kommer opskriften…

Ingredienser dej, 12 styks:
25 g. gær
1 æg
1,25 dl. mælk
150 g. halvkoldt smør
1 spsk. sukker
ca. 400 g. mel

Creme:
2 æg
3 spsk. sukker
3 spsk. mel
3 dl. mælk
Korn af 1 stang vanille

Pynt:
1 æg til pensling af bollerne inden bagning
Glasur: flormelis, vand og kakao
Chokoladeknapper
Frysetørret hindbær

Fremgangsmåde: 
– Bland mel og sukker sammen i en skål. Tilsæt smør og ælt det med hænderne til en ensformig smuldret masse.
Lun derefter mælken i en gryde til den er fingervarm og opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt ægget og pisk det sammen.
– Hæld indholdet fra gryden over i de tørre ingredienser og rør og ælt det sammen. Lad det hæve i en skål i ca. en halv time.
– Mens dejen hæver laves cremen. Kom alle ingredienser i en gryde (inklusiv den tomme vanillestang, så den kan give smag) og pisk det godt sammen. Varm det op ved middelhøj varme og rør konstant i det til det koger op og bliver tykt. Derefter hældes det i en skål, så det kan køle af.
– Efter hævning deles dejen i 12 stykker. Rul stykkerne ud og læg ca. 2 tsk. creme på hvert stykke.
– Fold stykkerne sammen, så cremen ikke kan løbe ud, læg dem på en bageplade med lukningen nedad og lad dem hæve en halv time.
– Inden bagning pensles de med æg og bages i en forvarmet ovn ved ca. 200 grader varmluft i ca. 15 min.
– Lad dem køle helt af på en rist og smør dem efterfølgende med glasur og pynt dem med chokoladeknapper eller frysetørret hindbær. Bon appétit.

fastelavnsboller-opskrift