Kender I det, når man køber en stor krukke for at give sin plante mere jord og efterfølgende finder ud af, at man kun kan få små urtepotter ned gennem åbningen, så planten faktisk får mindre jord, end den havde i forvejen? Ofte snævrer de store krukker sig nemlig ganske meget ind i toppen. Det har vi nu prøvet et par gange og derfor har jeg et tip, som jeg gerne vil dele med jer.

Før vi plantede vores eget gummitræ om. I kan godt se, at den havde det lidt “stramt”, ikke? :)

Det der er behov for er en blød urtepotte, som kan foldes sammen og mases ned gennem hullet, men det har vist sig nærmest at være umuligt at få fat i. Så tippet er her, at man i stedet kan købe en foldbar spand og dernæst skærer toppen af, som oftest er fast. Man skal bare sikre sig, at bundmålet passer, da den oftest heller ikke kan give sig.

Vores eget gummitræ havde fået vokseværk, så vi plantede det om i går. Vi købte det på loppemarked i 2016 (HER) – det er lidt sjovt at se, hvad der er sket med det på de år. Ned med gummispanden, et lag Leca kugler i bunden og jord for resten.

Så hermed er tippet givet videre – søg efter “foldbar spand”, “fleksibel gummispand” eller “flexispand”, hvis I vil finde lignende. Lige præcis denne udgave købte vi HER, men der er mange lignende på markedet. Jeg håber, I kan bruge tippet. :)