Da vi gik tur i skoven forleden, faldt vi over en masse ramsløg. Det kan være svært at kende forskel på ramsløg, liljekonvaller og høsttidløs, hvoraf de to sidstnævnte er giftige at spise, men man kan finde ud af det ved at gnide bladene mellem fingrene. Ramsløg dufter nemligt kraftigt af hvidløg. Vi plukkede en god håndfuld, som vi tog med hjem til aftensmaden – pasta med ramsløgspesto, avocado, kerner og nødder. Hurtig og nem ret. Man kan jo lave pesto på tusind måder, men her kommer min opskrift på ramsløgspesto.

Ingredienser:
100 gram ramsløg
100 gram solsikkekerner (mandler, cashewnødder eller lignende kan også bruges)
30 gram parmesanost
1/2 citron (saften)
3 spsk olivenolie
Vand (fortynd til passende konsistens)
Salt & peber efter smag og behag

Man blender simpelthen bare det hele til det har den ønskede konsistens. Vi blendede pestoen ret fin, men det er også lækkert at lave den lidt grovere. Det er både lækkert på pastaretter, kartoffelmadder, pestokartofler eller som tilbehør til f.eks. ovnbagte rodfrugter. Bon appétit…