hjemmelavet-knaekbroed-opskrifthjemmelavet-knaekbroed

Min mor har altid sagt, at noget af det nemmeste var at bage var knækbrød. Jeg har altid tænkt, at hun overdrev en smule, fordi hun er en mesterkok i et køkken. Men det måtte jeg tage tilbage, da jeg forsøgte mig med hjemmelavede knækbrød forleden – for bortset fra at jeg brændte en hel plade på, så var de altså super nemme og hurtige at lave. De smagte virkelig godt og perfekte at have i skabet til en lille eftermiddagssnack, madpakken eller til som tilbehør til suppen. Her kommer opskriften…

Ingredienser:
1 dl solesikkekerner
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 dl havregryn
3 dl mel
2 dl vand
1 dl olie
1 tsk bagepulver
1 tsk salt

Fremgangsmåde:
– Bland alle ingredienser i en skål til det har en ensartet masse.
– Del dejen i to stykker og rul hvert stykke ud mellem to stykker bagepapir i ønsket tykkelse.
– Læg dem over på hver sin bageplade, tag det øverste stykke bagepapir af og skær stykkerne ud. Det er smart at bruge en klejnerulle til at dele stykkerne over, hvis man har sådan én.
– Bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader (over/undervarme) til de er gyldne (ca. 15 minutter). Bon appétit.