Tak for jeres søde respons på mit indlæg i går. Det varmer enormt meget. <3 Jeg glæder mig til at sparke bloggen igang igen. Jeg lovede jer blandt andet mere DIY, så hvorfor ikke bare kaste os ud i det? :) Jeg har længe savnet en pæn strop til mine solbriller, da jeg ofte glemmer et etui, når jeg har dem med på farten og putter dem i stedet i tasken eller lommen. Eller endnu værre – hænger dem i bluse/kjoleåbningen og så falder de på jorden, når jeg bukker mig ned efter enten det ene eller andet barn. :)

Det har desværre givet mange ridser og skrammer og det har ikke været så nemt at finde pæne solbrillesnore, som også var til at betale, så derfor har jeg kastet mig ud i et lille DIY projekt og lavet en selv. Den er lavet af en gammel perlehalskæde, som jeg har fundet i en genbrugsbutik til ingen penge og jeg har erfaret, at det er noget, man ofte kan finde i genbrugsbutikker. Det er ikke ægte perler, men ligner utrolig godt.

Det eneste man skal bruge er altså en gammel halskæde (det kunne også være pænt at bruge en halskæde af rav, rosakvarts eller andre sten), en tang/hammer, en saks, sytråd og de små gummiender, som holder brillerne. Jeg har klippet mine gummiender af Christoffers gamle solbrillesnor, som var ved at gå i stykker, men jeg har googlet mig frem til, at de også kan købes billigt på både Ebay HER eller HER fra en random dansk hjemmeside, hvis ikke man vil vente så længe på leveringen.

Fremgangsmåde:
Er perlerne bundet med knuder, knuses 6-7 af dem med en tang/hammer, så man får et stykke fri snor. Nu klippes tråden over – min solbrillekæde er 60 cm lang. Snoren føres derefter ind gennem gummienderne og fæstnes med sytråd, som vikles stramt omkring snoren, så den ikke glider op og får en pæn afslutning. Et lille tip er at starte og slutte sytråden med et dobbelt halvstik. Et voilá – et styks solbrillesnor. :) Jeg håber, I kunne bruge idéen derhjemme og “tag” mig endelig, hvis I skulle finde på at vise det på Instagram.