Saftige kanelsnurrer
Jeg elsker kanelsnurrer! Eller “kanelbullar” som de kaldes på den anden side af Øresund, hvor de vist i øvrigt stammer fra. På en eller anden måde synes jeg, at den finurlige lille kage passer sig bedst, når det er koldt udenfor og man sidder i sin varme stue med uldne sokker i sofaen og kigger ud på det blæsende efterårsvejr. Sommeren er dejlig, men efteråret har nu også sine gode sider.
Jeg lavede dem forleden, da jeg skulle have min mødregruppe på besøg. Jeg foretrækker den helt klassiske slags med masser af remonce og sukker på toppen. Haps! Det kan anbefales at lave en god portion, tage halvdelen ud af ovnen fem minutter før de er færdigbagte og putte dem i fryseren, så snart de er afkølet. Når man så skal have gæster, kan de lynhurtigt tages op, bages i fem minutter og så smager de fuldstændig, som når de er helt nylavede. Her kommer opskriften, som svarer til omkring 20 styks.
Ingredienser, dej:
– 35 g gær
– 5 dl sødmælk
– 150 g smør
– 150 gram sukker
– 1 tsk salt
– 1 tsk kardemomme
– 1 æg
– Ca. 1000-1100 gram hvedemel
Ingredienser, fyld:
– 200 g smør
– 150 g brun farin
– 100 g sukker
– 2 spsk kanel
Pynt:
– 1 æg til pensling
– Perlesukker til at drysse med til sidst
Fremgangsmåde, dej:
– Smelt smørret i en gryde og tilsæt den kolde mælk, når det er helt smeltet, så blandingen får en lun temperatur. Hæld det over i en skål og opløs gæren deri.
– Tilsæt salt, sukker, kardeomme, æg og rør det sammen til det har en ensartet masse.
– Tilføj hvedemel lidt efter lidt og vær opmærksom på ikke at bruge for meget – dejen skal hellere være lidt for klistret end for tør.
– Ælt dejen i omkring 10 minutter til den mere eller mindre slipper skålen og lad den hæve i en time med et viskestykke henover. Det kan være en fordel at sætte dejen i køleskabet til den er afkølet, efter den har hævet, men inden den skal rulles ud, da den derved er en hel del lettere, at arbejde med.
Fremgangsmåde, remonce:
– Smelt smørret og bland det sammen med den brune farin, kanel og sukker.
– Rør det sammen til det har en ensartet masse.
3. På den lange led foldes en tredjedel af dejen ind mod midten og dernæst foldes den anden side ind over den første, så man tilsammen har tre lag dej ovenpå hinanden.
4. Brug en kagerulle hen over dejen, så de tre lag sætter sig sammen og bliver trykket fladt til omkring 1,5 cm.
5. Skær dejen ud i 3 cm brede stykker.
6. Navnet snurre kommer ikke af ingenting – dejen skal nemlig snurres rundt og det gøres nemmest om to fingre.
7. Enden proppes til sidst ned i hullet i midten.
8. Alle snurrene placeres på en bageplade.
9. Pensl med æg, så de bliver gyldne i ovnen.
10. Drys til sidst med lidt perlesukker og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter. Bon appétit.
38 comments
Hvor ser de bare lækre ud – mums! Jeg må lige udtænke en allergivenlig udgave ;-)
God dag
Amen gu’ hvor ser de bare formidabel lækre ud og så fine lavet! Tak for opskrift :)
Hav en helt fantastisk tirsdag!
http://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/
Uh de ser virkelig gode ud! Dem skal jeg prøve, snarest!
Jeg tænkte på, hvilke støvler bruger du som “vinterstøvler”.
Jeg har i lang tid brugt mine almindelige pæne støvler, men er nok med alderen blevet lidt praktisk og forfrossen ;-)
Stine
Wow de er flotte! Hvordan kan du få fyldet til at blive inden i, når du snurrer? Når jeg skærer strimlerne, så løber alt snasket ud og det er svært at sno og rulle dejen! Haha..
De ser sørme lækre ud og tak for tippet om at bage dem færdige fra fryseren. Nu skriver du at din mødregruppe kom på besøg, kan du fristes til at skrive lidt om at være i mødregruppe. Jeg er nemlig selv i tvivl om det er noget, der er nødvendigt.
Kh Katrine
Hvor ser de lækre ud! Super skønt med tippet om at tage dem ud fem minutter inden og så senere bage dem færdigt, det skal helt sikkert prøves!
Jeg er på udkig efter et mindre kamera og faldt over et indlæg hvor du skriver du har købt et Canon Powershot G7 X Mark II jeg tænkte på om det var mulgit at få et lille indlæg omkring hvordan det er og sådan?
De bedste hilsner til dig og jeres lille familie
Superlækker opskrift. Lavede den idag, så tak for den :) Mine blev dog ikke lige så flotte, haha.
Hvor er det godt at høre. :D Dejligt du kunne bruge opskriften. Haha – pyt. Det er smagen, der er den vigtige.
De smager virkeligt lækkert, og de er super saftige :D
Yaay, hvor GODT at høre. <3
Samme her. Men smagen var go hehe. De lignede dog langt fra Christinas :-)
Haha fedt. :D Det er meget nemmere at “snurre” dem, når dejen er kølig, som jeg også skrev. Det gør en stor forskel. :D
mums – de skal prøves!! skal de frosne mon tøes op inden de bages færdig…?
Dem må jeg prøve snarrest!! Er helt vild med kanelsnegle :)
Vil du forresten måske lave et indlæg på et tidspunkt omkring gave idéer til fyre? Mangler stadig at købe både julegave og 2 ud af 4 adventsgaver til kæresten, og er heeelt blank, haha.
Lækker opskrift. Det ser helt overskueligt ud at snurre – det skal prøves ;) Lader du de frosne tø op inden du giver dem de fem minutter?
Hvor er dit bestik fra? <3
Gaflerne er fra Søstrene Grene :)
Hvor er dit fine stel fra? OG lysestagerne i baggrunden?
Hvor er tallerkner og tekande fra?
Det ser forresten mega lækkert ud – har du eksperimenteret med om det er muligt at lave dem veganske? :-)
Uha, jeg prøvede at lave dem men det flød rundt med smør så det blev ikke den store success! Er der mon noget jeg har overset? Men tak for opskriften, jeg må prøve det igen med bedre held! :)
God weekend!
Tusind tak for den gode opskrift og meget fedt med billederne af processen. Din opskrift var så god at følge og vores snurre blev så gode og lækre :)
Ej, hvor er det bare dejligt at høre! :D Juhu… Jeg har også lige lavet dem igen i dag. Man bliver afhængig. :)
Dejlig opskrift :) Hvor kommer dine tallerkener fra? :)
Tak. De er fra Broste :)
Hej,
Hvor mange bliver der ca i opskriften? :-)
Det står i opskriften. :) Omkring 20.
Hej Christina
Må snart få lavet de snurrer, de ser så lækre ud!
Jeg ville desuden også spørge hvor store dine RC krus er? De er virkelig fine, men jeg kan ikke finde dem på nettet :)
Godt at høre. :) Det er disse, vi har: http://www.magasin.dk/history-mix-krus-26-cl.-3-pak/VA02840809-00000001_061.html?utm_source=kelkoodk&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkooclick&utm_term=Royal+Copenhagen+History+Mix+krus+26+cl.
Hvor det fine stel fra?:)
Broste :)
De ser mega lækre ud, skal helt klart laves til min fødselsdag :)
Jeg mangler dog en opskrift, på de boller du laver dem med græskar kerner på toppen? Har du et link til den, de ser virkelig lækre ud..
Dem må jeg dele snart! :D
Hej Christina.
De ser superlækre ud. Dem bliver jeg simpelthen nødt til at prøve at lave, når jeg får besøg af pigerne fra mit studie! :)
Hvordan gør du mere præcist, når du færdigbager dem, efter at de har været i fryseren? Lader du dem tø op først eller kommer de direkte fra fryseren og i den opvarmede ovn, hvor de får de sidste 5 minutter? :)
Mums, elsker alt med kanel (næsten da). Dem må jeg få lavet her i påskeferien :)
SÅ vil du også elske disse. :D Hihi… God påske.
Hej Christina
Det ser mega lækkert ud , og jeg skal helt sikkert prøve at lave kanelsnurre for jeg er sådan en som elsker at bage og lave mad og jeg kan sende dig et billede af hvordan mine blev . Og det er et mega godt træk at man kan tage dem ud 5.min. før de er færdig bagte og fryse dem ned og så bage dem 5min. inden man skal bruge dem.
PS. Elsker dig du er den bedste youtuber.
Mange bage hilsner fra Caroline
Helt vildt lækre! De blev så gode, verdens bedste opskrift🥰