Photobucket
“En ny undersøgelse viser, at shopping er sundt og kan forlænge livet. Det er konklusionen på en undersøgelse fra Institut for Folkesundhed i Taiwan.

De har undersøgt knapt 2000 mænd og kvinder over 65 år, der bor i eget hjem. Ifølge undersøgelsen lever de, der shopper jævnligt, længere end de, der blot køber ind én gang om ugen, rapporterer BBC. Og undersøgelsen, som offentliggøres på det akademiske tidsskrift Journal of Epidemiology & Community Health’ hjemmeside, tager højde for faktorer som fysiske begrænsninger og almindelig aldring.

Shop until you drop
Forskerne erkender, at shopping som udgangspunkt kan være tegn på et bedre helbred, men der er mere i det end som så, for shopping kan også forbedre helbredet, mener de.

“Shopping er ofte en fornøjelse, der har potentiale til at øge den psykiske velfærd,” siger forskerne, som også henviser til, at de ældre får rørt sig under indkøbsture.

“Sammenlignet med andre fysiske fritidsaktiviteter som almindelig træning, der normalt kræver motivation og nogle gange professionelle instruktører, er aktiviteter i forbindelse med shopping lettere at gennemføre,” siger de.

BBC har talt med en professor i medicin for ældre på City University i London. Han hedder David Oliver, og han mener, at konklusionerne i undersøgelsen giver mening.

“Shopping medfører fysisk aktivitet og socialt samvær med andre shoppere, og det kan holde dig mentalt aktiv. Det giver mening, at det fører til bedre fysisk og psykisk velbefindende,” siger han.”

Så hvis dette er rigtigt, har jeg vist rigtig gode chancer for at blive gammel :) Håber min kæreste læser med her.. Hehe.

 

New studies proves that shopping is healthy and can prolong life. It’s the conclusion of a study by the Department of Public Health in Taiwan. Researchers recognize that shopping as a starting point can be a sign of better health, but there’s more to it than that, because shopping can also improve your health, they think. So go crazy girls :)

Source: nyhederne.tv2.dk