Breakfast in 1-2-3
Nu er det jo ikke ligefrem fordi det handler meget om mad her på bloggen. Det vil altid være mode der er i fokus. Men siden I er mange der spørger ind til min træning (se indlægget HER) og kost, tænkte jeg at jeg ville dele min nyeste morgenmadscraving med Jer. Det kaldes chiagrød og en en kold grød, som man laver om aftenen, inden man går i seng og stiller i køleskabet til næste morgen. Grøden er lavet på chiafrø og rismælk og smager sindssygt godt – næsten som at få dessert til morgenmad. Og så er chiafrø mega sunde, da de har en høj koncentration af bl.a. omega-3 og kostfibre. Jeg fik opskriften af en veninde og her er hvad man skal bruge (til 2 personer):
– 1 dl havregryn
– 2 tsk chiafrø (kan købes i helsekostbutikker)
– 2 dadler skåret i mindre stykker
– En lille smule salt
– 3 dl rismælk (faktisk kan man bruge al slags mælk – rismælken gør bare grøden mere sød i smagen)
Man kan også tilsætte 1 tsk kanelpulver og 0,5 tsk kardemomme for at give grøden et ekstra touch. Bland de tørre ingredienser først, tilsæt mælk og rør rundt med en ske. Låg på og sæt så grøden på køl natten over. Top med blåbær eller hindbær eller andet frugt. Hakkede mandler er også lækkert på toppen. Og voilá – morgenmad på 1-2-3!
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
I normally don’t blog about food, but since you are a lot asking about my training (read THIS post) and what I eat, I thought that I wanted to share my latest breakfast craving with you guys. It’s a cold porridge made from chia seeds and rice milk and tastes insanely good – almost like having dessert for breakfast. And then chia seeds are totally healthy. I got the recipe from a friend and here is what you need (for 2 persons):
– 1 cup rolled oats
– 2 tsp chia seeds
– 2 dates cut into small pieces
– A little bit of salt
– 3 cups rice milk (actually you can use any kind of milk – the rice milk just add some sweetness to the porridge)
Mix the dry ingredients first, add milk and stir with a spoon. Cover it up and put it in the fridge overnight. Top with blueberries or raspberries when serving. Chopped almonds are also delicious on top. And voilá – breakfast in 1-2-3!
28 comments
Hej ;)
Hvilken App, eller skrift bruger du til at skrive på dine billeder?:)
Elsker elsker elsker din blog!
Hej Olivia,
Tusind tak skal du have. :)
Jeg bruger Photoshop :) Du kan downloade det gratis i en måned.
Wow, this looks delicious. It’s perfect for a special someone and I think could be used as a dessert also. Definitely will try it :)
http://www.maggiecallife.com
Thanks! It could definitely be used as a dessert as well! :) You should try it out! :)
Looks so yummy!
xx
LEATHER & ICE CREAM
Thanks! :)
Det er nemlig bare utroligt lækkert :) Må hellere få prøvet denne version også ;)
:) Det er såå lækkert! Godt at høre du er enig :)
Det er nemlig bare så lækkert! :)
Man kan iøvrigt også få chiafrø i føtex :)
Godt tip! Det er lidt nemmere, hvis man alligevel skal handle i Føtex :)
Wow det ser lækkert ud, men er bare ikke den største tilhænger af dadler, så tænkte på om de er meget fremtrædende i opskriften eller om man kan bytte den ud med noget andet som f. Eks rosiner? :)
Man kan sagtens undlade dadlerne! Det gør ikke den store forskel. :) Du kan enten fuldstændig droppe dem eller putte rosiner i, som du selv foreslår. Det kunne også være lækkert :)
Nøj hvor ser det lækkert ud!
Tak søde Julie. Du skulle prøve at lave det! Det er sååå godt :D
Thanks for sharing this recipe! Kind of like the European version of overnight oats:)
Stephanie
http://ishowedupinboots.com
:D Glad you could use it :)
Hvor ser det lækkert og godt ud, mhm!
Tag lige et smut forbi min blog, hviiis det lyster. Knus!
http://kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk
Tak :) Det er det også. Du skulle prøve det.
Tusind tak! Den opskrift har jeg sukket efter siden du postede det lækre morgenmadsindlæg :D
Både sundt og lækkert, jeg er fan! Og skal vist ud og have købt mig nogle chia frø ;)
Anna – wonderwomanwannabe.dk
Det var da så lidt. Godt du kunne bruge opskriften :)
Yummy breakfast!
XO
Jeanne
http://fashionmusingsdiary.blogspot.fr
Thanks :)
Brugte du specifikt risMÆLK? Jeg forsøgte mig nemlig med risdrik (troede egentlig det var det samme..) men her til morgen var grøden godt nok meget tynd i det :-( Lurede så lige på samme hylde i føtex i morges, men jeg kunne simpelthen kun på øje på risdrik…hmm
Jeg er ikke helt sikker på om det hed risdrik eller rismælk. Måske du har brugt for meget af det? Har du fulgt opskriften og husket havregryn?
Jaa, jeg dobbelt tjelkkede og puttede i som i opskriften. Risdrikken var heller ikke ligeså hvid som på dit billede. Hmm. Kunne være man bare skulle hoppe tilbage til kokosmælk ;-)
Det lyder mystisk. Har lige tjekket og det jeg bruger hedder “rice dream” :)