paris-guide,-storbyferie,-hotel-paris,-paris-turist@2x

Her kommer den længe ventede guide til Paris. :) Der er så utrolig mange smukke og fede steder, at man kunne bruge flere uger, ja måske endda år, på at udforske byen. Jeg har gjort mig meget umage, så jeg håber, I kan lade jer inspirere af mine personlige anbefalinger og mit lille kort over byen.

What to see?

1. “Lover’s Bridge“, som den populære bro kaldes, er et must at besøge, hvis man er i Paris med sin kæreste eller bare en man holder af. Den er fyldt med hængelåse i alverdens farver, hvor kærestepar, veninder og familier har skrevet deres initialer på og smidt nøglerne i vandet. Virkelig sødt. <3 Det siges, at hvis et kærestepar kysser hinanden på broen, vil de leve lykkeligt sammen resten af deres liv. ;) Broen hedder “Pont des Arts” og ligger lige ved siden af Louvre muséet. Se flere billeder af broen HER.

2. Har man ikke været i Paris før, så er Eiffeltårnet et must-see! Der er ikke så meget at rafle om. Det er storslået og romantisk på én og samme gang. Placering: Champ de Mars.

3. Triumfbuen er også virkelig en beundringsværdig bygning, som man næsten er nødt til at se, hvis man skal til Paris. Den ligger tilmed klods op ad Champs Elysée, som er den dyreste og mest ekslusive shoppinggader i Paris. Placering: Place Charles de Gaulle.

4. Musée du Louvre er også en af hovedattraktionerne i Paris, hvor man blandt andet kan se Mona Lisa. Personligt synes jeg, det er en oplevelse i sig selv, at se bygningerne omkring Louvre – man behøver ikke nødvendigvis at gå ind. Det er virkelig smukt! Placering: 99 rue de Rivoli.

5. Moulin Rouge ligger i Montmarte-området og er en cabaret med den karakteristiske røde mølle. Jeg har kun set den udefra, men det skulle efter sigende også være virkelig hyggeligt at se en forestilling derinde. Placering: 82 Boulevard de Clichy.

6. Sacre Coeur er simpelthen så smuk en kirke og klart et besøg værd. Det er ikke kun kirken der er værd at lægge et besøg, men også hele området omkring den, hvor der er masser af gadeliv om sommeren og hvor små kunstnere udstiller deres værker på gaden. SÅ hyggeligt! Placering: 35 Rue du Chevalier de la Barre.

7. Notre Dame er smukt og storslået og jeg kan ikke lade være med at tænke på “Klokkeren fra Notre Dame”, når jeg ser det. Placering: 6 Parvis Notre-Dame – Pl. Jean-Paul II.

8. Cimetière du Père-Lachaise er Paris’s største og smukkeste kirkegård. Faktisk har jeg aldrig været her, men den er kommet med på kortet, da jeg godt kunne tænke mig at besøge den. Den ser simpelthen så smuk ud. Der ligger mange store navne begravet på denne kirkegård. Det mest besøgte gravsted tilhører forsangeren i The Doors, Jim Morrison. Jeg har læst mig til, at den nuværende gravsten er hans tredje – de to første blev nemlig stjålet af fans! Creepy… Placering: 16 Rue du Repos.

9. Jardin de Luxembourg er en virkelig fin park i Paris, som er fyldt med de smukkeste blomster om sommeren. Der er meget liv i parken og folk ligger på tæpper med bøger og picnickurve og sejler med små både i springvandet. Placering: 6e Arrondissement.

10. La Durée Royale er en oplevelse i sig selv. Det er et fint fransk konditori, som bl.a. serverer de sødeste små kager og macarons. Der ligger mange La Durée butikker i Paris, men min favorit er “La Durée Royale”, som har en tilknyttet café. Placering: 16-18 rue Royale.


Where to shop?

11. Galeries Lafayette er et kæmpemæssigt stormagasin, med alt hvad et vildt shoppinghjerte kan begære! ;) De har alt fra de helt dyre mærker som Chanel, Chloé, Céline og Louis Viutton til high-street butikker som Zara. Det er virkelig en oplevelse i sig selv at slå et smut forbi Galeries Lafayette – også fordi loftet er virkelig smukt udsmykket. Placering: 40 Boulevard Haussmann.

12. Bon Marché er et kæmpe stormagasin med alle high-end mærkerne samlet under ét tag. De har virkelig nogle vilde ting derinde. Jeg gik fuldstændig i svimer over deres skoafdeling, som huser ALLE de mærker, som jeg overhovedet kan komme i tanke om. Det var også her jeg købte min Chanel taske. Placering: 24 Rue de Sèvres.

13. Marais-kvarteret er et must, hvis man skal shoppe i Paris. Det er lidt et up and coming område i stil med Vesterbro. Der er alverdens lækre butikker som Sandro, Iro, Cos, Isabel Marant og mange flere. Det er også i Marais, man kan finde de små specialbutikker og unikke vintagebutikker. Placering: 3. & 4. arrondissement.

14. Det største loppemarked i Paris hedder Marché aux Puces de Saint-Ouen og ligger i udkanten af centrum. Det er kæmpestort og der er ikke det, som man ikke kan finde derude. Der er altid fra vintagekjoler og franske gamle møbler til nye ting som plakater og Converse-sko. Er man til loppemarkeder, kan dette klart anbefales. Metrostop: Porte de Clignancourt.


Where to stay?

15. Hotel Emile. Det var her vi boede og det kan varmt anbefales. Det er småt, men meget hyggeligt og indretningen er super cool i form af metrofliser, mønstrede tapeter og franske altaner. Morgenmaden er typisk fransk og består af en croissant, dog en virkelig god en af slagsen, appelsinjuice, baguette med smør og syltetøj og kaffe/the. Morgenmaden er inkluderet i prisen, som også er ganske fornuftig. Hotellet ligger meget centralt i Marais-kvarteret, hvor der er rigtig mange hyggelige restauranter og caféer og et hav af lækre butikker. Se billeder fra hotellet HER. Placering: 2 Rue Malher.