meatballs wild boar

IT’S DINNER TIME

Jeg elsker gryderetter! Specielt her i den kolde tid. Forleden fik vi noget hakket vildsvinekød af min søde jæger-farmand. Da jeg var lille, fik jeg altid serveret det som frikadeller, hvilket i øvrigt også varmt kan anbefales, men i går ville jeg gerne prøve en ny opskrift af. Jeg fandt derfor på, at lave kødboller med svampe og tilføje det i en tomatsovs med ingefær og chili. Mums! Det var altså virkelig godt. Hvis I ikke har smagt vildsvin før, kan jeg godt anbefale at prøve det. Det er meget magert og har en let smag af vildt. Det forhandles hos udvalgte supermarkeder og ved en hurtig søgning på Google, kan jeg se, at det også kan købes hos Foodco. Ellers kan man også sagtens lave kødbollerne med svinekød.

linje-prikket@2x
I love stews. Especially during the cold season. The other day we got some grounded wild boar of my sweet daddy, who’s a hunter and last evening, I made these meatballs with musrooms out of it – served in a tomato/chili/ginger sauce and topped with fresh coriander and parmesan cheese. Yummi! If you haven’t tried wild boar before, I can highly recommend it. It is sold in selected supermarkets. Otherwise, you can easily make the meatballs with ground pork instead. 

Vildsvin kødboller

Kødboller:
– 400-500 gram hakket vildsvin (eller andet hakket svinekød)
– 1,5 kop fint hakkede svampe
– 1 fed hakket hvidløg
– 1 løg
– 1/4 kop revet parmesan
– 1/2 tsk stødt salvie
– 1/4 tsk tørret timian
– 1 tsk tørret oregano
– 2-3 spsk hvedemel (eller havregryn)
– 1 æg
– Salt og peber efter ønske

Tomatsovs:
– 2 dåser flåede tomater
– 2 dl vand (tilføj evt. bouillon i vandet)
– 2 løg
– 1 spsk hakket ingefær
– Chili efter ønske

Topping:
– Frisk koriander
– Revet parmesan

linje-prikket@2x
Meatballs:
– 1 lb ground wild boar (or other ground pork)
– 1.5 cup finely chopped mushrooms
– 1 garlic clove, minced
– 1 onion
– 1/4 cup grated parmesan
– 1/2 tsp ground sage
– 1/4 tsp dried thyme
– 1 tsp oregano
– 2-3 tablespoons flour (or oatmeal)
– 1 egg
– Salt & pepper

Tomato sauce:
– 2 cans of skinned tomatoes
– 2 cups of water (if necessary, add broth in the water)
– 2 onions
– 1 tablespoon of chopped ginger
– Chili

Topping:
– Fresh coriander
– Grated parmesan

opskrift vildsvin

Fremgangsmåde:
Svits hvidløg og løg på en varm pande med lidt olivenolie. Når løgene er blanke tilføjes svampe, timian og salvie og det steges til svampene er bløde. Det hele blandes derefter med det hakkede vildsvinekød sammen med æg, parmesan, oregano, salt & peber og hvedemel. Lad gerne blandingen trække i køleskabet i ca. 30 minutter for at give smag til kødet. Form farsen til små fine kødboller og steg dem på panden, til de er gyldenbrune. Mens de steger laves tomatsovsen. Steg løg, chili og ingefær i olivenolie på en varm pande og tilføj derefter flåede tomater og vand. Når kødbollerne er færdige tilføjes de i tomatsovsen og lad derefter retten simre i 10-20 minutter. Server med ris eller naanbrød. Bon appétit.

linje-prikket@2x
Procedure:
Fry garlic and onion in a hot pan with some olive oil. When the onions are glossy, add mushrooms, thyme and sage and fry until the mushrooms are soft. Add the mixture with the wild boar meat, egg, parmesan, oregano, salt & pepper and wheat flour. If you have time, let the mixture soak in the fridge for about 30 minutes to provide flavor to the meat. Form the meat mixture into small fine meatballs and fry them in a heated pan, until they’re golden brown. While they fry, you can make the tomato sauce. Fry onion, chili and ginger in some olive oil in a hot pan. Afterwards you add the peeled tomatoes and water. When the meatballs are done, you add them to the tomato sauce and let it simmer for 10-20 minutes. Serve with rice or naan bread. Bon appétit.

modeblog