Yum yum… Jeg fik lavet min mors lækre kanelsnegle i fad her til formiddag og de blev utrolig vellykkede, så derfor deler jeg nu opskriften med jer, så I kan gøre kunsten efter derhjemme. Min mor har brugt opskriften i årevis og den kommer fra kogebogen, “God mad let at lave”, som hun har haft i måske 30-40 år!? Den slags kogebøger hvor der kun er billeder af maden på omkring hver tiende side – resten er kun beskrevet. Sjovt hvordan tingene har ændret sig med tiden. Jeg kan slet ikke forestille mig, at man kan sælge en kogebog nutildags uden billeder. Men kanelsneglene er ikke mindre gode af den grund. :) I skulle gøre jer selv den tjeneste at lave dem en af dagene. Her kommer opskriften…

Ingredienser (ca. 24 styks):
50 gram gær
1/2 dl lunkent vand
1 1/5 dl mælk eller havredrik
2 æg
2 spsk sukker
1/2 tsk salt
75 gram smør
500 gram hvedemel

Fyld:
150 gram blødt smør
85 gram sukker
2 spsk kanel

Topping:
1 æg til pensling
50 gram mandler
Lidt sukker/rørsukker

Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i lunkent vand og tilføj dernæst mælk/havredrik, æg, sukker, salt og smeltet smør og rør godt sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt og rør dejen sammen til den er blank og glat. Sæt den til hævning i 30 minutter. Imens laves fyldet klar: rør blødt smør, sukker og kanel sammen til en ensartet masse. Når dejen har hævet færdigt, hældes den ud på et bord med mel på, så den ikke hænger fast og deles i to lige store stykker. Hvert dejstykke rulles ud i en aflang plade på omkring 25×40 cm. Fyldet smøres på, dejstykkerne rulles som to roulader og skæres i stykker af 2 cm tykke skiver. Læg skiverne ned som snegle i et fad med bagepapir. De pensles med æg og drysses med lidt sukker/rørsukker og hakkede mandler. Lad dem efterhæve i 15 minutter, inden de sættes ind i en forvarmet ovn og bages ved 225 grader i 15 minutter. Bon appétit.