The world’s best chocolate cake
MY ALL TIME FAVORITE CHOCOLATE CAKE
Jeg tør næsten godt love jer, at I vil elske denne chokoladekage. I Christoffers øjne, er den ihvertfald verdens bedste. ;) Jeg lavede den forleden dag, for at øve mine kagebagningsfærdigheder inden min fødselsdag. ;) Jeg har nemlig tænkt mig at diske op med det helt store kagebord, som I måske kunne fornemme ud fra indbydelsen HER. Den er lidt af en bombe og smager virkelig godt. Den er greasy på den helt rigtige måde. Her kommer opskriften, som jeg selv har fået af Marie Louise…
I can almost promise you, that you will love this chocolate cake. In Christoffer’s eyes, it is at any rate the best chocolate cake in the world. ;) I made it the other day to practice my cake baking skillls for my birthday. It’s really delicious, so I thought you might would like to have the recipe as well. Here it goes…
Chokoladekage (10-12 personer):
– 200 g blødt smør
– 200 g sukker
– 1 tsk. bagepulver
– 80 g hvedemel
– 3 spsk. kakao
– 100 g mørk chokolade
– 3 æg
Mælkechokolade creme:
– 100 g blødt smør
– 300 g flormelis
– 200 g mascarpone
– 200 g mælkechokolade
Topping:
– 50 g høvlet mørk chokolade
– Frysetørret hindbær
Redskaber:
– 1 springform på 24 cm
Chocolate cake (10-12 persons):
– 200 g of soft butter
– 200 g of sugar
– 1 tsp. baking powder
– 80 g of wheat flour
– 3 tbsp. cocoa
– 100 g dark chocolate
– 3 eggs
Milk chocolate cream:
– 100g soft butter
– 300 g of icing sugar
– 200 g mascarpone
– 200 g of milk chocolate
Topping:
– 50 g grated dark chocolate
– Freeze-dried raspberries
Props:
– 1 springform tin 24 cm
Fremgangsmåde:
Trin 1: rør smør og sukker sammen til det får en ensartet masse. Sigt derefter bagepulver, hvedemel og kakao i dejen. Smelt chokoladen over et vandbad og hæld den i dejen. Tilsæt æggene ét efter ét og pisk godt ind imellem. Smør springformen så kagen ikke sætter sig fast. Fordel kagedejen i formen og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i 30-35 minutter. Tag den ud og lad den køle helt af på en rist.
Trin 2: Pisk smør og flormelis sammen og tilsæt mascarpone. Smelt derefter mælkechokoladen over et vandbad og rør den i cremen. Sæt den afkølede kage over på et fad og fordel derefter cremen. Sæt kagen på køl i 30-40 minutter, så cremen kan få lov at sætte sig og stivne. Top med høvlet chokolade og frysetørret hindbær. Bon appétit!
Procedure:
Step 1: stir butter and sugar together until it gets a uniform mass. Sift baking powder, flour and cocoa in the dough. Melt the chocolate over a water bath and pour it into the dough. Add the eggs one by one. Butter the springform tin and preheat the oven at 175 degrees. Add the cake dough into the springform tin and bake the cake for 30-35 minutes. Take it out and let it cool down completely on a wire rack.
Step 2: whip up butter and icing sugar and add the mascarpone. Melt the milk chocolate over a water bath and stir in the cream. Place the cooled cake onto a serving plate and spread out the cream onto the cake. Put the cake in the fridge for 30-40 minutes, to make the cream become rigid. Top with grated chocolate and freeze-dried raspberries. Bon appétit!
23 comments
Hey Christina! Usually, I’m not a great fan of chocolate (I know, there must be something wrong with me ;) ), but this is something I could definitely try out.
The topping of the cake looks especially delicious, it’s literally making my mouth water.
Have a lovely weekend, gorgeous! xx
http://www.arcticvanilla.com/
I’m glad to hear that, Anna. ;) Let me hear what you think of it, if you make it some day. ;)
Hej Christina!
Først og fremmest tak for en super fed og enormt inspirerende blog! Har med stor glæde fulgt dig i flere år, men aldrig været god til at kommentere. Dog kan jeg ikke helt dy mig nu, selvom det garanteret er et ret atypisk spørgsmål til en modeblog haha..
Hvor er det bestik der ses på billedet fra? Ved ikke om kniven og skeen er fra samme mærke/kollektion, men i så fald det ikke er, så er mit spørgsmål bare henvendt skeen og eventuel dertilhørende kniv og gaffel? :-)
Hej Emilie,
Tak for kommentaren. ;) Jeg beklager det sene svar, men din kommentar var havnet i spam. :)
Skeen er fra et bestik, som jeg har fået af min far, som har haft det i 20 år. Kan desværre ikke se noget mærke på det. Håber du finder noget der ligner. :)
Kniven er fra Laguiole. Kan købes i Magasin. :)
Vildt lækker kage! :D I hvert fald at dømme efter udseende, ingredienser og forlydende. ;)
Når du siger “bland i sammen med smørret”, skal det så være smeltet, eller skal det bare være blød smør?
Undskyld mit måske dumme spørgsmål, men kager har det aldrig med at gøre, som jeg vil, så det er lige med at være sikker. ;)
Mvh. Anna-Sophie
Tak. ;)
Det er bestemt ikke et dumt spørgsmål. Du venter bare til det er blevet blødt – det skal ikke smeltes. :)
HVordan er den på 2. dagen… kan man bage den dagen før??
Den bliver mere “fast” i det jo længere den står. Den er allerbedst på 1. dagen, men også super god på 2. dagen. ;)
Wow, den skal prøves! Bager du i almindelig ovn eller ved varmluft?
En almindelig ovn med over/undervarme (175 grader). :)
hvor er dine fine glas tallerkner fra :)
De er faktisk fra et loppemarked. :) Har dog set nogle der ligner på en prik i Søstrene Grene. :)
Den ser altså også ret lækker ud :) Og sikke nogle fine invitationer du lavede ;)
Tusind tak, Julie. ;)
Er det rigtigt med kun 80 g hvedemel?
Tænker at bage den til min søns fødselsdag i morgen… Uhm. Vil bare lige være sikker
Ja, den er god nok. Det er kun for lige at få det til at hænge sammen. ;) Uh, lækkert! Godt du kan bruge opskriften. Og tillykke med ham. ;)
Hej Christina
MUMS den ser god ud, den glæder jeg mig til at afprøve i weekenden! En forespørgsel til, når du lægger opskrifter ud: Er det muligt at lave en knap med print-venlig version, så man ikke får alle billederne med? :) Det er nemmere med udprint i køkkenet, så min tlf ikke bliver snasket helt til :D
Mange hilsner
Marie
Haha… ;) Det kan jeg desværre ikke hjælpe med. Måske du kan tage et screen shot of printe det ud? :)
Den kage ser SÅ lækker ud! Jeg tænker at bage den her i påsken :-) Men jeg har lige et, måske lidt dumt, spørgsmål: Hvordan høvler man chokolade?
Tak. Godt at høre. :) Enten river du det på et rivejern eller skærer det meget fint med en kniv. Jeg synes, sidstnævnte er nemmest.
Endelig fik jeg lavet din kage, og det var en kæmpe succes :-D
Tak for opskriften!
Du kan se et billede af resultatet her: https://www.instagram.com/p/BETf3RWOGdM/?taken-by=anne_moeller
Lækker kage. Overvejede at bruge cremen til opbygning af en fodbold kage – men skal lave 2 halvdele, kan cremen fryses? Eller er det bedre med en mousse?
Lyder spændende med en fodboldkage. Jeg må være dig svar skyldig – jeg ved faktisk ikke, om den kan fryses, men vil gætte på, at den godt kan. :)